Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ona je stejně ta lidská koncepce rozmnožování trochu ujetá: když mají dva rodiče dvě děti, nelze v plném smyslu hovořit o rozmnožování - rodiče zemřou a zůstanou po nich dvě děti. Čili suma lidí zůstává konstantní - dva lidi. Naše představa rozmnožování samozřejmě je založena na jistém optickém klamu - my lidé se nijak nerozmnožujeme tím, že tady za život přivedeme v průměru jedno dítě na osobu, Tím totiž nedošlo k rozšíření počtu exemplářů určitého druhu,nýbrž pouze rozmnožení časovému - rozšíření počtu dnů, které tady na Zemi prodléváme pro naše pohodlí. A ještě to nazýváme posvátným úkolem. Ovšem příroda po nás možná chtěla něco jiného - ať se množíme geometrickou řadou, jako třeba plíseň ve spíži - tedy tak, že vytvoříme v prostoru co nejvíce jedinců, nikoli pár jedinců na co největší počet dní, pro válení se před televizí. Je to totéž, jako bychom měli v pokladničce celý život nějakou konstantní částku a řekli, že jsme rozmnožovali po celý život peníze tím, že prostě zůstaly co nejdelší dobu tam, kde jsou. Takže když dva lidi mají dvě děcka, težko říct, že se rozmnožili.

Když jsem v létě vyhodil do popelnice kuřecí prsa a po týdnu viděl kolik červů se z toho v tom horku vyrojilo, zhrozil jsem se, ale taky došel k poznání, že jsem pro rozmnožení života vlastně udělal mnohem víc, než co bych mohl způsobit dvěma dětmi. No uznejte, co je víc, jeden člověk a jedno DNA, nebo objem much o hmotnosti člověka a bezpočet nových DNA? A vidítě, takto můžete přispět k rozmnožování přírody každý den mnoho efektivněji, než těžkopádným plozením jednoho nebo dovu jedinců za celý život.

0 0
možnosti

Vás to plácání nesmyslů nikdy neomrzí, že. Melete všechno dohromady a tím se pokoušíte téma relativizovat, ale s tím jděte už do háje. Když mají rodiče dvě děti, je to prostá reprodukce, rozmnožování jsou až tři děti. Proto jsem také v textu psal, že bílá rasa vymírá, ne tak černá a žlutá, ale tam vychází na matku více než dvě děti.

0 0
možnosti

Zajisté podléhání pudu. Která žena by nadšeně souhlasila s tím, že 9 měsíců prozvrací, přibere minimálně 10 kg, kterých se bude těžce zbavovat a jsou ještě další nepříjemnosti. Následný rok se nevyspí, bude zavalena prací a k tomu se bude snažit vylepšit rodinný rozpočet prací z domova či na zkrácený úvazek.

2 0
možnosti

Takže s tím rozum nemá nic moc co dělat, říkáte? Rozumem se může rozhodnout akorát k tomu, že dítě nechce, případně, že další děti nechce. Avšak to, co píšete v druhé části příspěvku, nemusí být tak docela. To záleží také trochu na partnerovi, jak moc se nevyspí a jak moc bude zavalena prací.

0 0
možnosti

Posláním všech živočišných druhů na Zemi (člověka nevyjímaje) je zachovat co nejdéle svou existenci na této planetě. Za tímto bohulibým cílem se pachtí rukou společnou nerozdílnou jak samci, tak samice. Nevím, proč by tomu mělo být u lidí jinak. Proto nechápu, proč se poslání mít děti přičítá jenom ženám. Muži na tom přece mají stejný zájem a tipl bych si, že těch, kteří děti nechtějí, je méně, než u jejich ženských protějšků.

3 0
možnosti

To s vámi souhlasím. Role matky, v jejímž těle se vytváří nový život, je podstatnější než role muže.

1 0
možnosti
Foto

J97a34n22a 42M87a32j31o84v52á

28. 1. 2017 11:00

Jaroslave, sleduji to dohadování o roli ženy se zaujetím. Částečně proto, že mi ony protesty proti milé básničce přijdou jako plácnutí do vody, tak trochu směšné.

Nerozumím tomu. Jakobychom si neuměli najít své místo na světě, jako bychom nechápali, že vztah ke světu a sobě samému dětem tvoří jen a jenom rodiče v útlém dětství.

Život se v posledních desetiletích vyvíjí strašně rychle a možná to přináší trošku bezradnosti. Máme příliš mnoho možností, příležitostí. Každý den přináší výběr jako v obrovském supermarketu (taky si někdy těžko vybíráte třeba mýdlo? z těch stovek možností?). A ženy jakoby bloudily mezi regály onoho životní obchodu a nevěděly.

A tak se dožadují práv, které dávno mají.

x

Jen (nejen ženy, ale celá společnost) nějak v té "právově-nákupni horečce" zapomínáme, že s každým právem je potřeba přijmou příslušnou odpovědnost. To se totiž v reklamách neříká.

7 0
možnosti

Děkuji za příspěvek, Jano. Jistěže máme příliš možností a pak z toho máme guláš. ;-)

0 0
možnosti

Ano paní Ivanco má pravdu..

3 1
možnosti

Takže spatřujete své hlavní poslání v něčem jiném než být matkou? V čem byste ho spatřovala, kdyby se vaše matka rozhodla nemít děti?

2 0
možnosti

Pokud píšete, že nejvyšším posláním ženy je skutečně být matkou, pak v tom případě svoje nejvyšší poslání nezvládly např. Jane Austenová, sestry Bronteovy, Virginia Woolfová, řádové sestry, které se celý život často starají o postižené děti matek, které splnily své poslání, ale neumějí/nechtějí se o svoje ratolesti starat - a naopak paní Hitlerová nebo Džugašviliová stojí v tomto punktu výše...Obávám se, že poslání ženy (člověka) určitě nelze takto redukovat...

4 0
možnosti

Pane Bílku, myslím, že teď zbytečně spekulujete a hledáte problémy tam, kde nejsou. V textu jsem napsal, že posláním samic je je být matkami, ať se konkrétní samice matkou opravdu stane nebo ne. Převedeno na člověka, který je nepochybně rovněž živočišným druhem, posláním žen je je být matkami, ať se konkrétní žena matkou opravdu stane nebo ne. Co je na tom nesrozumitelného? Každý, každičký živočišný i rostlinný druh, který se na této planetě vyskytl, je tady proto, aby se pokusil přežít a uspět v konkurenci s jinými druhy. A k tomu, aby přežil a uspěl, se musí rozmnožovat, jinak časem vymře a zanikne. Z toho a z žádného jiného hlediska je nejvyšším posláním žen (v obecnosti ženského pohlaví) být matkami. Čistě teoreticky - kdyby se všechny žijící ženy rozhodly nebýt matkami, bude člověk existovat pouze tak dlouho, dokud poslední jedinec neumře. A jakmile umře, všechna další poslání, která si lze vymyslet, si může akorát nabít do špic. Znovu se ptám, co na tom nechápete.

3 0
možnosti

Haló, zdravi vas oblibenec Zaturecky! A hned vam take plozim otazku: maji-li se lide dal mnozit, co je vam do toho, ,jake rasy, nabozenstvi ci vyznani budou?? To je jejich vec, vy uz davno budete prdet do hliny, takze abyste se laskave poroucel.

0 6
možnosti

A co je do toho vám, co píšu?

3 0
možnosti
Foto

R^já dítě mám a jsem ráda, ale dokážu pochopit ženy které se rozhodnou jinakR^

6 0
možnosti

Hlavně mít na paměti, že my možná potřebujeme ženy víc, než ony nás. Kdo tohle přizná? A proto možná tohle všechno:)

7 0
možnosti

Myslím, že je to tak, jak píšete. Ale přiznat to je pro mnohé chlapy těžké, na-li pro všechny.

4 0
možnosti
Foto

R^;-) Poslání, pud, úděl, osud. Či i dar. Asi jak pro koho. Pro dítě ovšem jistě. Nakonec, mámu volá, či si na ní alespoń vzpomene kdejakej ,,chlap", bez rozdílu věku:-) Že jde i o pudovou záležitost, to pak jistě. Nakonec, vždy otázka ,,stojí": budˇ to pude, anebo, nepude. A postavení muže a ženy je težké posuzovat, pokud se v páru nežije. Je to i o vzájemné úctě a pochopení. A z toho plyne vlastně vše další. Včetně toho, co má mít přednost. Inu, pak asi děti a na ostatním je vždy třeba ,,slevit" a dokázat vše skloubit. Pude/nepude. chtějí/nechtějí, či mnohdy i dokáží a svedou, čili, mají na to? Jinak, onen gender je toliko cosi mezi novým produktem na trhu a tím, co je zrovna ,,IN". I se tim ,,leckdo živí a na tom se etabluje. Často ovšem ti, které osud dovedl do ,,slepé uličky", atˇ už v jakékoli podobě. Inu, příroda též zná, co je to ,,onen INFORMAČNÍ šum", VE STATISTICE ONA DANÁ PROCENTA, Z KTERÝCH MNOZÍ DĚLAJÍ AŽ ZÁSLUHU, MÍSTO, ABY TO PŘIJMULI JAKO FAKT, ČILI SVŮJ OSUD. Inu...Takže zdravím. J.A.J.

4 0
možnosti

;-) Jestli vám rozumím dobře, tak ta pokora před věcmi, co jsou dané, dnes všeobecně chybí. Sice jsou mi sympatičtí lidi, kteří dokáží vzdorovat osudu a měnit věci, ale něco změnit zkrátka nelze.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS