Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já myslím, že ty bláboly se dají filtrovat celkem dobře, ale člověk musí dávat pozor na vnitřní konsistenci (tedy na to aby si článek neodporoval), na kompatibilitu (tedy zda to co se předkládá odpovídá tomu, co už o světě víme) a na tomu čemu říkáte prestiž. Tedy osvědčené zdroje mají větší váhu než nějaký neznámý plátek.

Jinými slovy, zrušil bych ministerstvo pravdy a takto uspořené prostředky bych vrhnul do školství na výuku kritického myšlení. Ať si to občan přebere sám :-)

1 0
možnosti
MB

M95i28l64a96n 85B46í97l13e79k

21. 1. 2017 19:53

Jenže onu vnitřní konsistenci a kompatibilitu není pro "normálního člověka" zas tak snadné odhalit - nakonec v minulosti najdeme i mnoho velmi pronikavých mozků, které podlehly zcestným myšlenkám...

1 0
možnosti
MS

Souhlas. Jen bych podotkl, že diskutování na různých fórech může být pro člověka i přínosem. Pokud nechce vypadat jako troubík, vždy má možnost vcelku rychle si o tématu, ke kterému diskutuje, něco zjistit (i když samozřejmě nemůže dosáhnout znalostí skutečného odborníka). Kromě toho je v diskusích i dost témat, kde lze fundovaně vyjadřovat své názory jen na základě svých životních zkušeností. A v neposlední řadě taky není od věci, jen si přečíst názory lidí, kteří tématu rozumějí, aniž by člověk do jejich diskuse zasahoval. Vše výše uvedené člověka kultivuje, rozšiřuje mu obzory a udržuje ho i v duševní svěžesti. Což rozhodně není málo. :-)

5 0
možnosti
JK

To, co píšete o diskuzích, já samozřejmě vím. Když někdo hovoří o něčem, o čem nic nevím, nebo jen málo, zjišťuji si k tomu potřebné a činím i vše ostatní, o čem se zmiňujete.Jen upozorňuji, že v posledním odstavci článku poznamenávám, že tento poslední odstav je napsán v nadsázce. A právě tam se o diskuzích vyjadřuji pejorativně. ;-)

0 0
možnosti
ZH

Karmu jsem vám dal, i když naprosto nesouhlasím s tím, že by politická korektnost byla nějak vynucovaná. K tomu je naopak stále ještě hodně daleko.

1 0
možnosti
JK

Myslíte, že je to vynucování tak daleko? Já nevím.

5 0
možnosti
VV

U nekterych blogeru je to opravdu vsechno. A stejne tak u Jim prizvukujicich diskuteru.

1 0
možnosti
JK

I když jsem to v tom titulku myslel malinko jinak, tak s vámi vřele souhlasím. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Důležité je, aby tu možnost komunikovat na sociálních sítích regulovali jen a jen její majitelé a ne politici skrze nějaký jejich stupidní zákon, který si odhlasují. Ať si každý sleduje co chce a věří si čemu chce. V reálném světě pak stačí jen dbát na dodržování přirozeného práva.

0 0
možnosti
JK

Politici by jistě regulovat diskuze neměli. Obávám se však, že se způsoby z virtuálních diskuzí zvolna přenášejí i do reálného světa. Rád bych v tom ale mýlil. Vy abyste si nepřisadil s tím přirozeným právem. ;-)

0 0
možnosti
Foto

J10a71k95u92b 29R29o97t49h

21. 1. 2017 7:56

Já Vás zkrátka rád čtu. A to i přesto, že v sobotu nevyspalý straším na compu už od šesti.R^

2 0
možnosti
JK

Děkuji. Právě před chvíli jsem si přečetl článek Jiřího Turnera "Antisemitismus vyznávají prý už jen muslimové" a celou diskuzi pod ním a tam jsem narazil pochopitelně i na váš "souboj" s Radkem Karasem, který zastává antisemitské názory a možná si to ani neuvědomuje, zatímco vy jste to velice přesně postřehl. Takže vám děkuji i za to. ;-):-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik