Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Afrika je krásný příklad, že civilizace se nedá dovézt ve formě prefabrikovaných komponent a na místě složit do fungujícího celku. Civilizace je proces kterým si každá společnost musí projít sama svým vlastním tempem a podle svých vlastních potřeb.

Bohužel Západ ten přirozený vývoj tolikrát přeoral, že se s tím teď dá těžko něco dělat, tím spíš, že v Africe se vždycky našlo dost diktátůrků, kteří byli pro 30 stříbrných ochotni prodat rodinné stříbro za babku a ty peníze pak samozřejmě chybí.

3 0
možnosti

Ano, to je epicentrum problému. Jenže se to blbě "hasí"... Přesně tak, Co teď s tím?

2 0
možnosti
Foto

R^:-)Navzdory poplašným zprávám, je, myslím, Afrika potenciálně určitým nebezpečím, které euroatlantický svět ignoruje (ignorují ho reálně politici, jinak je to obecně známé). Zvláště to, že je v Africe trvale špatná bezpečnostní situace, která by se do jisté míry dala řešit vojenskými sbory, které budou mít mandát něco řešit. To je první předpoklad, aby si tamní lidé začaly svoje problémy řešit doma. problému migrace se nevyhneme, ale preventivně se dá jistě mnohé korigovat. Afriku mají vyspělé státy tendenci spíše vysávat, než do ní smysluplně investovat (třeba Čína).

Je to však ode zdi ke zdi. Na jedné straně ignorace a nechuť a na druhé apokalyptické vize.

2 0
možnosti
JK

To potenciální nebezpečí tam existuje zejména kvůli té bezpečnostní situaci. Chtělo by to ale také hodně osvěty, ale předávané způsobem pro ty lidi přijatelným.

Konečně se tady v diskuzi objevili dva lidé - vy a pan Řeháček, kteří sem vnesli něco přínosného a k zamyšlení. Už jsem byl z těch debat o tom, jak je třeba nechat Afričany pomřít hlady a když nebudou chtít, tak pozabíjet, dosti znechucený.

0 0
možnosti
Foto

Apokalyptika a panikářství sice v EU bují, ale v současných populistických hnutích, která se snaží vyšvihnout na vlně migrační krize, alespoň v jejich špičkách, žádné očividně psychopatické osobnosti nevidím, s výjimkou G. Wilderse. Populistické strany si většinou zvolí do svého vedení chladně kalkulující mozek, jako je Le Pen anebo Frauke Petry. Na tato hnutí se samozřejmě nabalují paranoidní osobnosti dštící síru, ale straničtí vůdci nechtějí, aby stranám zkazili pověst a tak je vytlačují z centra pozornosti, ať už cenzurou, anebo je prostě vyrazí. V každém případě EU není USA a tak se tady repliky Donalda Trumpa, jenž dle psychiatrů trpí narcisistní poruchou osobnosti, nedočkáme.

1 3
možnosti
JK

Asi nejsou, proto také ta populistická hnutí zatím nemají moc velký úspěch, ale třeba se ještě nějaké psychopatické charismatické osobnosti vyprofilují z těch, co jste zmínila. To bude záležet na mnoha okolnostech. Pokud vedení EU a jejích hlavních zemí bude pokračovat ve svém ve svém kurzu, určitě se jí dočkáme.

0 0
možnosti
JH

J31a69n 45H35r92u11z85a

15. 1. 2017 16:15

Hrozbou zvolení doktátora jste měl na mysli ANO?

1 0
možnosti
JK

ANO, to jsem měl na mysli, ale nejen to. ;-)

0 0
možnosti
Foto

I45v82a20n 94M93a77r13e27k

15. 1. 2017 13:42

No, přišel mi mail jak byla Afrika okolo r.1900 "rozparcelována" evropskými kolonizátorskými státy. Takže bude dobré když si tyto státy ze svých bývalých kolonií přeberou migranty a problém bude vyřešen . [>-]R^

0 0
možnosti
JK

Zajímavé ale nereálné.

0 0
možnosti
VH

Jediným logickým a současně i možným řešením je okamžitě zastavit veškerou potravinovou pomoc africkým zemím, která vede pouze k tomu, že se obyvatelé Afriky množí jako králíci a stále více jich s nataženou rukou čeká příjezd kamiónů s jídlem.

Chceme-li si jako Evropané udržet vlastní existenci, musejí v Africe desítky miliónů lidí zemřít hladem, protože většina z nich cílevědomě pracovat neumí a ani nechce. Jedinou formou možné pomoci je přispět k jejich vzdělávání. Ale ani o to místní nemají zájem, zejména když se musejí o něco starat. Klasickým příkladem byla aktivita našich rybníkářů, kteří se obětavě snažili Afričany naučit chovat ryby. Pokud byli na místě, tak to fungovalo. Když se tam vrátili po dvou letech nikdo už se o nic nestaral a vše zpustlo.

V mnoha afrických zemích je ještě stále základem infrastruktura vybudovaná před desítkami let kolonialisty. Změřme se raději na podporu vlastního všestranného rozvoje a proti násilnému obsazování Evropy se braňme veškerými dostupnými prostředky, včetně vojenských. Vše jiné je pouze nesmyslný a nebezpečný sentiment.

11 4
možnosti
JK

To, že čekají s nastavenou rukou je jisté míry pravda, ale ne úplná. Je pravda, že pomoc, potravinová, zdravotní, lékařská..., vede ke zvyšování počtu obyvatel, ale zastavit veškerou potravinovou pomoc není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.

A pak, kdybyste viděl někoho umírat hlady, nedal byste mu jídlo a nechal ho umřít, protože by se stejně neuživil? Já bych to nedokázal. Navíc vymýšlet od počítače amatérsky a bez hlubší znalosti problémů Afriky jako celku, když tam existuje spousta velmi odlišných zemí, bez znalosti všech souvislostí, způsoby, jak zastavit populační explozi v Africe a snížit počet jejích obyvatel, mi připadá jednak marné a jednak hodně nehumánní.

2 1
možnosti
AK

Nevím proč je v nadpisu otazník.

Ano, přestěhuje se.

Již v roce 1995 byl podepsán dokument nazývaný též Barcelonská dohoda nebo Barcelonská smlouva, který počítá s postupnou imigrací 56 milionů severoafrických muslimů do Evropy.

Takže výzvy k tomu, aby EU už konečně začala střežit své vnější hranice a vágní ujištění některých politiků EU, že se tak již brzy stane, nelze brát příliš vážně.

2 0
možnosti
JK

Ačkoli je Euromed zparchantělý projekt, ještě to neznamená, že se ho podaří naplnit. Číslo 56 milionů se objevilo v britských novinách The Daily Express v říjnu 2011 a není jisté, zda je správné. Vidíte, to je konkrétní námět. Veřejnost ČR by měla tlačit na naše zastoupení v Bruselu, aby požadovali zrušení této smlouvy. Napřed by ale musela být veřejnost detailně seznámena s celým jejím obsahem a s předpokládanými důsledky.

0 0
možnosti

Nemusí se stěhovat nikdo další. Stačí ti, kteří tu už jsou.

Nevymyslíme-li způsob, jak statisíce a miliony ročně deportovat, je jedno jak a kam, budou nejpozději naši vnuci číst o slavné mešitě Notre Dame v Paříži.

3 0
možnosti
JK

Ano, ano, to, co jste napsal, je přesně ten efekt šířené paniky. Nicméně vám děkuji za příspěvek.

1 5
možnosti
Foto

Že by se Afrika nedokázala sama uživit, strach nemám. Faktem ovšem zůstává, že ačkoliv do Afriky (vyjma JAR) žádní migranti neproudí, naopak z Afriky se jich snaží vystěhovat spousta:

https://youtu.be/uSM74Pqi288

Myslím, že problém je v nabídce ze strany sociálních států. Zrušme zdarma nabízené výhody a zmizí důvod k přívalu ekonomických imigrantů postrádajících předpoklady k tomu, aby se u nás plně zařadili (jazyk, odbornost na úrovni).

Poleví-li nezvladatelný nápor, lze se dočasně postarat o skutečně potřebné.

Nicméně hranice bych nezavrhovala, protože primitivní zábraně rozumí úplně každý.

8 0
možnosti
JK

To je velmi rozumné, co píšete. Souhlasím. Nějaká obrana proti nekontrolovanému přílivu by také být měla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik