Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vůbec s vámi, pane autore, nesouhlasím. Ten leták JE provokací, je součástí podpásové manipulace, orwelliádou.

NIKOMU u nás nevadí černoši ve filmech. Nikdy nám nevadili imigranti odnikud, naopak jsou národnosti, které se u nás usídlily, docela dobře tolerovány, přijímány, např. Vietnamci.

Jenže to většinou vždycky šlo o migraci jedinců a v mini počtech, postupně. A muslimů v tom bylo naprosté minimum. Myslím že všichni, nebo naprostá většina se tu zařadila solidně, tudíž to nebyl na nás ničí nátlak, nebylo to velké zatížení našich sociálních výdajů.

Ale to, co se děje poslední roky, to je INVAZE. A především islamizace Evropy.

Pokud vám to nevadí, je to vaše věc, ale naprostá většina Čechů tady Islám nechce, Natož později mešity, které jsou VŠ islamismu. A byly i jsou symbolem dobytého území.. A Evropa není nafukovací, je zadlužená dost a dost, tak proč má živit lidi, kteří se tu nechtějí asimilovat.

Integrace JE nesmysl! Kdo chce zde žít, musí se asimilovat. ON něco chce, on je v pozici toho, kdo musí počítat, že musí v lecčem slevit. NE Evropané, my jsme tady doma, tyto země - předcházející generace našich zemí, a za docela tvrdých podmínek a mnohých obětí to pro nás kultivovaly. PRO NÁS !! Ne pro Islám !

0 0
možnosti

S blogerem L.P. sozním, zvláště s tímto - "vadí, když jsou v Česku v reklamních letácích modelové černé barvy pleti, neboť u nás žije černochů minimum. Vnímá to jako multikulturní propagandu."

Ten leták JE opravdu součástí mediální masáže ve prospěch multikulti.

S tím letákem vůbec nejde o barvu kůže, jde o mnohem větší a hlubší problém. Rozumím, že leckde je život těžký, a že ti lidé se chtějí mít líp.... budiž..

Ale proč na náš úkor? Evropa nemá na to, zachraňovat celý svět. Zvláště ne ten islámský, nekompatibilní. I lidskost má své meze. Sounáležitost lze ctít ke svým bližním, a to jsou - rodina, přátelé, známí... prostě příslušníci "našeho kmene". Tady lze pomáhat, aniž zničíme sami sebe.

Islám k naší kultuře nepatří, ani náhodou. A vinu na tom nemáme my, ale druhá strana s jejich kulturou, hodnotami..

0 0
možnosti

tak jsem koukal na zaznam utkani v basketballu Bamberg vs. Kazan. A polovina hracu ruskeho muzstva mela hodne tmavou plet.

Co na to mistni nerasisti?

Nemeli byste se zeptat v kremlu jak ted dal?

1 1
možnosti

No vidíte, to mě nenapadlo. Nejsou třeba fotbalisté tmavé pleti hrající v českých týmech předvojem invazivní armády, které nás má zničit? Zasloužilo by si to protesty proti účasti černochů v našich týmech. Ti sem přece historicky nepatří, tak je jejich působení v týmech krajně nevhodné. ;-)

0 1
možnosti

R64a94d94i47m 39K55a84l32a43s

13. 1. 2017 12:53

Jestliže se někdo ohradí za označení rasista, pak to nelze ještě dávat do spojitosti s přesvědčením o vlastním (a možná i jediném možném) správném názoru. Každý je svým způsobem přesvědčený, že jeho názor je ten správný, ale proto ještě nemusí být rasistou, a hlavně jde o takřka přirozenou lidskou vlastnost.

...

Jinak je samozřejmě reakcí lidí na černocha v letáku směšná a nepochopitelná. A stojí za tím dle mého především skutečnost, že jim mnohdy nedochází, že reklamní kampaň vzniká v jiné zemi a je určena pro vícero regionů, než jen pro ten český... Ale Lídlu se, myslím, podařilo se s českou kotlinou velice dobře identifikovat, a tak je svým způsobem překvapení nad černošským modelem pochopitelné. V kontextu této skutečnosti se pak lidé zkrátka podivují, proč jim "prádélko" předvádí zrovna černoch.

...

Nicméně je zapotřebí tyto lidi i tak trochu obhájit a to proto, že pro imigrantské nadšení bylo v první fázi až nepochopitelné. Informace celé řady médií a politiků nebyly pravdivé (jsou dokonce dodnes cenzurovány - zejména v Německu) a to samozřejmě vyvolalo vlnu nevole a pocit nespravedlnosti. Nemyslím si v této souvislosti, že jde jednoznačně o chybu pouze na straně těchto lidí...

...

Pak je také zapotřebí říci, že v minulosti k migraci sice docházelo, ale k masové především na minimálně osídlená území. Tam, kde tomu bylo jinak, běží dnes pozitivní diskriminace a renty pro původní obyvatelstvo. Stejně tak je nutné dodat, že minulost byla spojena i s válkami a jiným státním uspořádáním. Čili z tohoto pohledu srovnáváme jablka a hrušky. Časy se změnily. Každý věk měl své klady, zápory, pravidla a možnosti. Těžko si dnes třeba můžete někde "urvat" kus země a začít na ní hospodařit...

...

I otázka rasizmu je komplikovaná. Za rasistu bych označoval pouze člověka, který hodnotí jinou rasu jako méněcennou... Lze najít jiné nálepky, např. xenofobii, ale asi bych se nepozastavoval nad tím, že někdo nemá rád černochy. Třeba mu jejich mentalita nevyhovuje.

2 1
možnosti

Vysvětlil jsem, proč si myslím, že pan Popovský považuje svůj názor za jediný správný a proč si myslím, že je rasista. Vyjádřil jsem i to, že jakékoli přemítání, proč předvádí nějaké oblečení určitý model a ne jiný, považuji za nesmyslné. Totiž ten, kdo má potřebu mudrovat o tom, proč byl zvolen jako model černoch a ne běloch, uvažuje jednoznačně rasisticky.

To, co píšete ve třetím odstavci, tady už bylo probráno ze všech možných úhlů pohledu. Pokud jde o migraci, napsal jsem, že existovala vždy a bude existovat i nadále. Můžeme se vůči příchodu lidí z jiných zemí bránit, můžeme se proti nim bránit absolutně nebo selektivně, můžeme na imigranty a azylanty klást různé požadavky, to je legitimní, ale migraci jako takové nezabráníme. A když někdo řekne, že nemá nic proti žádné rase, ale jen za podmínek, že ti lidé zůstanou, kde jsou dosud, vyjadřuje jen jiným způsobem, že nemá apriori rád například černochy jako takové.

Rasismus má mnoho podob. Když někdo řekne, že nemá rád černochy, ještě se nejedná o rasismus. Ten spočívá většinou až v tom zdůvodnění proč. A někdy skutečně může jít jen o obecný odpor či strach k cizím a neznámým lidem. Jak ale někdo začne "vědecky" vysvětlovat svůj apriorní strach či odpor, je to rasismus.

0 1
možnosti

"Opět je divné, neodmítá-li někdo jiné rasy pouze s podmínkou, že navždy zůstanou na jakémsi vymezeném území. Migrace je totiž stará, jako lidstvo samo."

Ne, tohle vůbec není divné, jedná se mimo jiné o historickou zkušenost, kdy příchod migrantů je zpravidla katastrofou pro původní obyvatelstvo. V hostorii najdete jen velmi málo příkladů (a možná že ani tolik ne :-P) příkladů, kdy by příchod migrantů byl pro původní obyvatelstvo přínosem.

"Konečně i země, co dnes považujeme za historicky svou, česká vždy nebyla. Praotec Čech sem svou družinu odkudsi přivedl."

To jste si naběhl schválně? Protože to je krásný příklad toho, jak to dopadne s těmi, co nejsou schopni svoje území před migranty uchránit.

Takže pokud se chcete bavit o nějakých "právech", tak máme přinejmenším tak velké právo se příchodu nezvaných cizinců bránit, jako oni mají právo migrovat.

Váš článek je bečením pomatené ovce, která před vklem neutíká, protože nechce upřít vlku právo na dobrou večeři. :-P

4 2
možnosti

Pane Kuchaři, když jsem si přečetl ve vašem příspěvku, co dovozujete z mých vyjádření, pak mi vychází, že pomatený jste vy, ale ještě spíš zabedněný a ty smajlíky, které jste připojil, vás výstižně charakterizují.

0 1
možnosti

Jo, vidím to stejně. Vám karmaR^

3 0
možnosti

Děkuji. Jsem rád, že nejsem sám. Při čtení mnohých zdejších textů jsem začínal mít pocit, že nevím, kde vlastně žiji. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jistěže je ten bloger rasista :) je klasickou ukázkou syndromu "Nejsem rasista, ale..." :)

5 1
možnosti

Také si to myslím, ale nechtěl jsem to napsat do textu tak natvrdo, protože bych si do jisté míry uzavřel cestu k dalším úvahám.

1 1
možnosti
Foto

R^:-)To, co předvedli někteří naši spoluobčané v souvislosti s "černochem v Lidlu" je přímo školní, ukázkový příklad rasismu. Možná samostatně v tomto konkrétním případě ne nikterak nebezpečného, stejně však odsouzeníhodného. Naopak žádat racionální migrační politiku a striktní dodržování našich zákonů a obecných norem cizinci, žádný rasismus není, pokud zachováme stejný metr ke všem i k nám samým. Někdy mám pocit, že někteří lidé nejsou schopni intelektuálně ten rozdíl odlišit, případně ho odlišovat nechtějí. A kňourat nad tím, že mě někdo má za rasistu, když se tak chovám, je vskutku podivné.

4 1
možnosti

Šíření rasistických názorů je podle mého nebezpečné v každém případě, neboť usazuje do povědomí veřejnosti dojem, že je přijatelné takto uvažovat. Je to ale nepřijatelné, stejně jako nacistické nebo bolševické myšlenky. Jinak s vámi samozřejmě souhlasím, protože je to i můj názor.

0 2
možnosti

D81a12v23i98d 38V87l15k

13. 1. 2017 11:23

Velmi rozumný blog pane KvapileR^R^R^

5 1
možnosti
Foto

Skvělý blog a karma! R^

4 1
možnosti

Před časem jsem umístil na svou schránku nálepku s žádostí, aby mi tam nebyly vhazovány reklamní letáky a politická agitace. Zpočátku mi vadilo, že toto mé přání není respektováno. Pak jsem ale pochopil že roznáška takových tiskovin je možností přivýdělku i pro lidi silně krátkozraké nebo mentálně postižené a přestal jsem se tím trápit. Lidl ovšem to dovedl k dokonalosti tím, že cca jednou ročně u nás zazvoní nějaký hloupě vypadající človíček s notýskem, představí se jako kontrolor roznášky letáků a dotáže se, jsme-li spokojeni.

Letáky LIDLu nějak důkladně nestuduji, pánské oblečení už vůbec ne. Vy nešjspíš máte lepší přehled? Myslíte, že to bylo poprvé, co v letáku (nejen) LIDLu předváděl oděv model tmavé pleti? Já jsem si jist, že ne.

A myslíte, že to bylo poprvé, co na takový leták nějaký trouba zareagoval svým výlevem na sociální síti, která byla pro ventilování pitomých výlevů vytvořena? I zde jsem si jist, že to poprvé nebylo.

A proč z toho zrovna teď dělají v LIDLU aféru?

2 0
možnosti

No, možná že se toho chytli jako možnosti udělat si (zdarma) reklamu. Kolikpak záporných rakcí na toho černocha před vypuknutím téhle paaféry vlastně bylo? Jedna? Dvě? Hlavně bych ale FB nebral jako relevantní názor jakékoliv skupiny. Jenže PR manažer si asi řek - ejhle, rasově motivovaná poznámka... Předhodíme to novinářům a bude se o Lídlu mluvit. A povedlo se.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik