Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J75a60r49a 41R13a40n52k

10. 1. 2017 2:39

Karma, rozumne napsaneR^

1 0
možnosti
LJ

Každá civilizace dosáhla určité úrovně a pak upadla. Nejlépe to máme dokumentováno u Římské říše. Na počátku v ní bylo samozřejmostí stálé manželství, na jejím vrcholu bylo plno rozvodů. S tím souvisel i pokles porodnosti, Museli opustit provincii Britanica, poněvadž neměli dost úředníků a vojáků. Dobrovolně odešli. Pak braly do legií germánské vojáky i důstojníky, vlastních měli málo. Pak nutně následovalo to, že Germáni zvítězili, zničili knihovny, školy, vodovody, nechaly zpustnout římské silnice... Evropě trvalo cca 1000 let než znovu vybudovala školství, dosáhla podobné úrovně ve stavitelství....atd. Podobně tomu bylo u dalších civilizací, jen to u nich není tak podrobně zdokumentováno. Nevidím důvod, proč by naše civilizace měla být výjimkou.

0 0
možnosti
Foto

Řím se zlikvidoval sám. Římanébyli příliš změkčilí, odmítali válčit NajímaliGermány, aby za ně bojovali. Ta skvělá římská civilizace vlastně zanikla zneochoty hájit své hodnoty. A my jsme v podobné situaci: Evropa není ochotnáhájit své hodnoty. A co jsou ty evropské hodnoty? Evropu sjednocují dvě roviny:křesťanství a demokracie. Ty křesťanské hodnoty mají v sobě i ateisté, je tosoubor postojů k životu, k zákonům, ke vztahům mužů a žen... A jakmile tohlezrušíte a jakmile zrušíte světskou pluralitní demokracii a nahradíte jiteokracií – a islám je teokracie – bouráte základy Evropy. Ale k evropskýmkřesťanským hodnotám odjakživa také patřilo pomáhat, pokud bylo potřeba,bědným. Vždycky se tu přijímali migranti, jen to mělo pár podmínek. Napříkladže musí respektovat zákony panovníka toho území, kam přicházejí. Musí vyznávatjeho víru. A musí se umět uživit. Nikdo v minulosti nepřijal na své územínikoho, kdo by se neuživil, kdo by námi opovrhoval a ještě odmítal respektovatnaše zákony.

Pramen : Vondruška,

0 0
možnosti
DT

Byly doby, kdy muži "svoje" ženy proti nájezdníkům chránili. Dnes nám vysvětlí, že se vlastně nic neděje, my si to všechno jen namlouváme a nakonec za všechno prý může věda, která z nás nadělala emancipované oslabené existence.

Nestačím se divit.

5 0
možnosti
JK

Tvrdit, že věda z nás nadělala slabochy a způsobí konec Evropy, je samozřejmě nesmysl. A to přirovnání imigrantů k nájezdníkům je silně expresivní a nadsazené.

2 1
možnosti
KC

Stát(nebo společenství států) má podle Adama Smithe jen tři hlavní úkoly: bránit zemi před vnějším napadením,zajistit bezpečí uvnitř země a vynucovat dodržování smluv. Kolik z nich plní EU ? Žádný úplně, nejvýš jen zčásti. K čemu pak takový formální konglomerát vůbec je, když například dovnitř může kdokoliv bez spolehlivých identifikačních dokladů ?

4 1
možnosti
JK

Pane Chrastino, řekl bych, že jste si ten výrok Adama Smithe trochu upravil a to společenství států jste si přidal. Smith uváděl, že "mezi oprávněné výdaje vlády, resp. tři povinnosti panovníka, patří tři druhy služeb: Výdaje na obranu, výdaje na spravedlnost a výdaje na takové veřejné instituce a veřejné stavby". A to je poněkud něco jiného, než píšete. Kromě toho byl můj text jistou polemikou s jedním článkem a s jedním příspěvkem do diskuze a nepojednával o EU. Ale ani tak se nedá jedním skorocitátem ze Smithe šmahem odsoudit EU jako zbytečný konglomerát.

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi. Ono i přímé spojen islámského terorismu a migrační krize jako příčiny a důsledku je neopodstatněné. Kdyby jedno promile migrantů (dřívějších i současných) byli teroristé, žili bychom v pekle, což jaksi odporuje pozorování. V tom pekle (svém vlastním) může žít jen ten, kdo propadl iracionální panice. Terorismus i migrace mají společnou příčinu v krizi arabského (islámského) světa, a ta má mnoho svých vlastních příčin. Proti terorismu musí a mají bezpečnostní složky bojovat, ale je třeba řešit smysluplně podstatu problému, tam kde vznikl, což je kámen úrazu. Svět se nedokáže ani rámcově shodnout na nějakém postupu. Na druhé straně jsme svědky naprosto bezprecedentního zneužití tohoto fenoménu politiky, pro populistické záměry a pro nepatřičné posilování mocenské role státu.

Přčetl jsem i článek ohledně "vědy", na který reagujete. No, to snad ani nestojí za to komentovat...:-)

4 3
možnosti
JK

Proto zde také stále vystupuji proti šíření paniky. Když totiž člověk propadne panice, není už schopen racionálně myslet, a to může vést ke konání různých šíleností a také k podpoře šílených návrhů. Problém se nedaří řešit tam, kde vznikl, protože ti, kteří ho mohou řešit, často sledují své vlastní zájmy víc, než možná řešení. Tudíž je shoda na postupu vzdálená.

2 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik