Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z hlediska svých zkušeností z četby historických pramenů, počínaje od poloviny 19. stol. musím ale oponovat v tom smyslu, že kdykoliv v minulosti se lhalo daleko více než dnes, jenom to díky monopolu massmédií bylo krátkodobě méně vidět. Stačí poukázat na to, že vlivní novináři vždy nějakým způsobem byli propojení s tajnými službami v daleko větší míře než dnes.

1 0
možnosti
Foto

A propaganda během třicetileté války, to prý byla také lahůdka.

0 0
možnosti
Foto

Tam a tam došlo k požáru. Následky jsou známé. Šlo o starší objekt. Měnili se majitelé, uživatelé., správci. Pravdou zůstává, že došlo k požáru. Proč, to se vyšetřuje. Příčinou mohlo být stáří, nedbalost i úmysl. Až po ,,viz.major". Pravdou zůstává, že došlo k požáru. A to ostatní?.. Vyberte si.;-)

1 1
možnosti
JK

Zpráva o požáru odpovídá na otázky. Co se stalo? Hořelo. Kde se to stalo? Místo. Kdy se to stalo? Časový údaj. Kdo o tom informoval? Třeba policejní nebo hasičský mluvčí. Jak k tomu došlo? Že třeba někdo kouřil ve stohu. Proč k tomu došlo? Protože někdo manipuloval s ohněm v blízkosti hořlavin. I když se u této zprávy odpovědi na dvě poslední otázky částečně překrývají, všechny ty odpovědi by měly být pravdivé a představuji fakta. Plus ještě třeba to, že se to bude dále vyšetřovat a že třeba policie dopadla a obvinila žháře. Zbytek jsou už úvahy a komentáře.

1 0
možnosti
Foto

Poloprázdná, či poloplná sklenice. A v které části její je ,,nápoje" nejvíce? Jak kdy. Dle momentálně žádoucí. Pravdy;-D!A zas to větší polovina neví. Jeden se z toho zjeví. Jsou tací, co mají vlastní myšlení a také zkušenost. A ti rozlišit dokáží. Hodně. Víc, než dost;-)

3 1
možnosti
JK

Jistě, někdo rozlišovat dokáže, jiný ne. Je to ale stále těžší. ;-)

1 0
možnosti

S chutí jsem si přečetl a dal jsem Vám karmu. Možná že na dané téma napíšu vlastní článek, ale tady si dovolím jen malou ukázku toho, jak může pravdivost změnit i pouhá chyba v interpunkci prostého sdělení, které bych rád použil jako jeho titulek: "Stará pila, leží ve sklepě." Původní sdělení zní: "Stará pila leží ve sklepě." Co je zajímavější? :-)

3 0
možnosti
JK

Děkuji. Na ten článek se těším. Samozřejmě ten první titulek je zajímavější, dynamičtější, protože umístění pily do sklepa zdůrazňuje a navozuje zvědavost, proč je důležité, že leží ve sklepě. Třeba že ji tam dal vrah, který rozřezal oběť, aby ji mohl složit do kufru. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jistě. Jedinými lháři jsou Putin a Trump. Tak už je to jasné.

1 2
možnosti
JK

Jste machr, jestli jste tohle vyčetl z mého textu. Nic takového v něm takto řečeno není. To máte totiž tak. Když budete lhát například vy, nikdo si toho nevšimne, respektive nikdo nebude mít důvod, aby si toho všiml. Putin a Trump jsou ale lídři stále ještě supervelmocí, takže se na nich dobře dokumentuje to, co chce člověk sdělit.

1 0
možnosti
JS

Realitu si nemůžeme vybrat.

1 0
možnosti
JK

To jistě ne. Avšak v pestré a bohaté nabídce různých interpretací realit už těžko zjistíme, co je skutečná realita a vypadá všechno jako lež či iluze.

0 0
možnosti
MB

Pojem pravda, je nekonečný ... vítězí a hrdě vlaje ! Myslel jsem, že je od TGM - omyl, údajně od J. Poděbradského ... Dychtivě jsem listoval skripta, našel a žasl ! Objektivní - subjektivní - historická - konkrétní ... !? Nabízí se i vítězova - poražencova ... Krásné doby levicového pomatence - prstíček v textu Naší Pravdy - Tady to píšou ! Další přijde s Knihou knih a nabízí tu Boží ... Mistr Jan Hus, v podvečer návštěvy Zikmunda v kobce, odmítl nabídku odvolej a bádej si dále v ústraní. Žij v pravdě - haj pravdu - obětuj se za ní ! Mazaný Galileo Galilei svou pravdu odvolal , aby dupl nožkou - "A přece se točí" ! A měl pravdu ! ... Doba pokročila, dnes už máme i ministerstvo Pravdy , (Chovanec). Výběr volný ... :-)

2 1
možnosti
JK

Ona je otázka, jestli Galilei skutečně řekl "A přece se točí!" a co přesně po něm chtěli, aby odvolal. Jinak si myslím, že všechny atributy pravdy znamenají pouze to, že se buď sděluje jen určitá část pravdy, nebo se pravda interpretuje z jistého hlediska, případně všelijak přibarvuje. "Ministerstvo pravdy" je jakýmsi pokusem čelit postpravdě a jako všechny podobné pokusy je určen k zániku. ;-)

1 0
možnosti
RK

Toho pomeranče neznám, asi to bude zase jen nějaký tuctový propagandista, ale argumentovat tady tím provařeným presstitutem Wollnerem z ČT, pro kterého jsou vlastní dezinformace, zamlčování faktů a lži denním chlebem, to už chce vážně hroší kůži.Rv

3 1
možnosti
JK

Vždycky mě "udivovali" lidi, kteří jsou se vším a s každým hned hotoví a kteří ze své žabí perspektivy "umí" vyseknout hodnocení čehokoli a kohokoli. Já se radši snažím přemýšlet o tom, co kdo říká.

1 0
možnosti
Foto

chybějí nám cíle, karmaR^

3 0
možnosti
JK

Chybějí cíle a vize a naznačení cesty, jak těch cílů dosáhnout. Díky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik