Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Kvapile, jednu otázku. Pokud se člověk ocitne v nějaké kruté válce a v době oddychu pozná krásnou lásku a popíše ji, znamená to tedy, že tím chválí ty boje, ve kterých se ocitl nebo jen a pouze tu lásku.

Vadí Vám asi, že se tou "normalizací" dalo "prošvejkovat". Jistě, dalo. A je tedy špatně, když někdo své poznatky z té doby popíše tak, jak jste to hezky uvedl?

Je tedy špatně popisovat tehdejší skutečnost tak, jak ji člověk zažil a bylo by správné popisovat ji tak, jak to žádá současný ideologický pohled na věc?

P.S. Komu a proč byla vyvlastněna nemovitost? Já vím jen o tom, že Pavlu Kohoutovi byl "vyvlastněn" jeho přepychový státní či městský byt na Hradčanském náměstí č. 1.

Realita druhé poloviny sedmdesátých let bývá dnes častěji, než je zdrávo, popisována, a to i zde na blogu, značně růžově. Jakoby období husákovské normalizace až do roku 1989 bylo vlastně velkou švandou a selankou, akorát se nesmělo jezdit na Západ na dovolenou a spousta věcí nebyla k sehnání – jednou toaletní papír, jindy banány, cukr, jízdní kola... Režim byl sice otravný, ale pivo bylo levné a dalo se tím vším prošvejkovat.

Zdroj: http://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=577805

1 7
možnosti
Foto

levné pivo a švejkování je trochu málo pro život.

4 1
možnosti
Foto

A kdo hovořil o plném životě? Kolik lidí ho žije dnes?

Snad Vy nebo já?

1 1
možnosti

a co to s tím má společného, jaký vy máte život? Každý si nese životem svůj kříž. Jen nyní vám ten život nekurví komunisti a z většiny má každý život ve svých rukách.

6 1
možnosti
Foto

A já to snad nedělám?

Ale z Vás zatím nic rozumného nevypadlo.

1 0
možnosti
Foto

no, zrovna to o tom pivě a švejkování z vaší klávesnice, moc moudré není.

1 0
možnosti

koukám dnes má službu na mobilu Karásek :-)

0 0
možnosti

Ono se i tim Protektoratem prosvejkovalo mnoho podobnych. Aby se z nich hned po kvetnu 45 stali Rudi gardiste, co v pohranici loupili a vrazdil. A vrcholem jejich kariery pak byla tepla mistecka v sekretariatech KSC ci vysetrovatelnach StB.

Ostatne s.a. Hermanku jednim z mnoha duvodu Sovetske ivaze do Ceskoslovenska byl i strach ceskoslovenskych a sovetskych soudruhu, ze Josef Smrkovsky prozradi jmena techto kolaborantu, jak na jednom ze svych setkani s obcany slibil.

2 0
možnosti
Foto

Jenom nevím, co tehdejší ministr lesů vod a strání mohl tak podstatného vědět. Zvláště když v r. 1945 dělal toho kolaboranta sám. Ledaže by jim přiděloval pozemky jako předseda Pozemkového úřadu do r. 1948.

0 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik