Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28a88n 76Š48e48s87t90á60k

30. 12. 2016 15:38

"Kromě toho je dnes novinář v očích mnohých lidí synonymem bezcharakterního lháře a prodejného člověka, k čemuž asi přispěl i nynější prezident Miloš Zeman bonmotem o novinářské žumpě." Klídek, to stejný platí pro politiky, a nikomu to nevadí;-D

1 0
možnosti
JK

Platí. Vůbec si myslím, že je inflace označování kdekoho za lháře a prodejného. Otázka je, nakolik je to kdy oprávněné označení.

0 0
možnosti
Foto

P61a43v21e35l 56H89o85l27u75b

30. 12. 2016 14:07

Velice profesionálně popsaná tenká linie mezi potenciálním nebezpečím v zavedení "cenzury" a z mého pohledu mnohem vážnějším nebezpečím dřímajícím v rychle a mazaně se šířící proruské propagandě a s ní souvisejícím šířením polopravd a dezinformací.

Jinak samozřejmě že mainstreamová média nemají dnes vůbec lehkou roli, proti tak silnému, dobře organizovanému dezinformačnímu tlaku "východní" propagandy, která cupuje a přetváří k obrazu svému vše co vyprodukují.

Jak se v tom vyznat? Není to zas tak složité. Fakta se dají opravdu poměrně jednoduše ověřovat. Nepůjdu tak daleko, abych ona fakta tj. oficiální statistiky a data zpochybňoval, což i já popravdě někdy dělám.

Je potřeba zároveň zapojit mozek, čemuž bohužel pomalu odvykáme, resp. jsme zejména všudypřítomným "konzumem", ale i našimi "vůdci" odnaučováni...

Tomu kdo nechce pátrat a ověřovat, by pak měl postačit ten "zdravý selský rozum" a vědomí, že ta relativní pravda se většinou skrývá někde uprostřed... Jinak moc zajímavé a inspirativní počtení, tudíž karma... R^

2 0
možnosti
JK

Děkuji za příznivý pohled. Máte pravdu, že fakta se dají poměrně snadno ověřovat. Kdo si s tím ale dá skutečně tu práci? Mnozí lidé se na jednu stranu verbálně brání předžvýkávání názorů, na druhé straně často a vděčně takové předžvýkané názory přijímají a vybírají si z nich podle toho, co jim vyhovuje. Nic z toho předžvýkaného a tomu či onomu vyhovujícího nemusí být pravda. Navíc je obtížné uvést fakta do správných souvislostí. K tomu je skutečně potřeba zapojit mozek. Zapojovat mozek je ale nezřídka bolestivé a konzum a naši "vůdci" tu bolest tlumí.

Máte pravdu i s tou proruskou propagandou, je hodně nebezpečná.

Zdravý selský rozum by měl postačit, ale dobrat se k "prostému" myšlení není tak snadné a prosté, jak to vypadá.

Ještě jednou děkuji.

1 0
možnosti
RS

Ono by bylo zajimave vedet, kolik lidi u nas tato problermatika zajima. Kolik lidi vi, kdo je to Sobotka nebo Babis.. Pokud vim, politicka negramotnost v USA nebo v Nemecku je velmi rozsirena. Proto i demokracie je relativni pojem.

1 0
možnosti
JK

Politická negramotnost je vážně problém. Řekl bych, že u nás je menší než ve vámi zmiňovaném Německu a hlavně v USA, ale třeba i Rusku. Možná je to ale také optický klam. Mám dojem, že u nás je spousta politicky pologramotných lidí a nevím, jestli je horší být politicky úplně negramotný, nebo pologramotný.

0 0
možnosti
MP

Jen abych se ujistil, že Vám správně rozumím - připadá Vám v pořádku, co předváděla světová i česká mainstreamová média v průběhu amerických prezidentských voleb? Představujete si takto objektivní novinařinu?

4 2
možnosti
PM

Já se musím smát, jak někdo hledá krkolomné důvody, proč lidé médiím hlavního proudu nevěří a nenapadne ho ten jediný správný - účelová manipulace s fakty:-/

2 0
možnosti
Foto

S textem souhlasím, ale se závěrem ne.

0 0
možnosti
JK

Pochopitelně se závěrem nesouhlasíte, protože nechcete vidět vliv působení té desinformační kampaně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik