Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Jaroslave, omlouvám se, že trochu pozdě, ale moc se mně to líbí a karma. Mám tak trochu zažitý systém čtení blogů, a to od nižší karmy nebo čtenosti. A musím přiznat, že jsem se málokdy spletl. Prostě od lepšího k horšímu. Přeji krásný den.

1 0
možnosti

Děkuji a také vám přeji krásný den i všechny další.

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave, to, co mi neustále vrtá hlavou je, proč a kdo se v tomhle rybníčku bere tak smrtelně vážně. Nechci zlehčovat snažení kohokoliv z nás, každý má svůj přístup, svůj styl a svůj důvod, proč píšeme, ale pořád mi zdejší "hra na revoluci a spravedlnost (o které spravedlnosti se to vlastně bavíme?)" připomíná spíše sofistikovanější verzi hospodské hádky než cokoliv skutečně ovlivňujícího svět, i kdyby třeba malý. Zdá se mi, že se tady odehrává taková jedničko-nulová bitva virtuálními polštáři mezi "horníma" a "dolníma".

A k tomu opravdu stačí se na scenérii podívat shora a... nebrat se tak vážně.

2 0
možnosti

Pravě jsem dopsal reakci na příspěvek Jary Rank a napsal jsem jí něco hodně podobného, co teď vy mně. Jsem podobného názoru jako vy, ostatně jsem to vyjádřil i v textu. Jak jsem ale pochopil z této diskuze, jde tu ještě o něco jiného. Řada lidí se nedokáže přenést přes to, že o tom, koho vyloučí z blogu, rozhoduje či spolurozhoduje Rom. V jejich očích je to něco nepředstavitelného a tak jsou zběsilí, v tomto případě čistě rasistický pohled.

Děkuji vám za vyjádření.

1 0
možnosti

Problém mají především ti, kteří se berou moc vážně. To jste vystihl fantasticky. A je to především jejich problém, ať mají jakýkoliv názor a jakoukoliv funkci. K výkonu pracovní funkce patří i určitá odpovědnost a firemní kultura. Obecně ale platí, že ne každá firemní kultura odpovídá kulturnosti firmy. Ale jsou to pravidla. Svobodně (a vědomě) je "mohu" porušit, ale musím za to přijmout odpovědnost.

1 0
možnosti

Je to tak, jak říkáte. Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

J39a44n57a 91M41a14j64o54v24á

5. 12. 2016 11:52

S dovolením se vrátím později.

0 0
možnosti

S vaším textem souhlasím, ale drobnou výhradu k adminům mám, a to kvůli používání vulgarismů. Připadá mi dost nefér, když se některé články doslova hemží vulgarismy a v diskusi je pak úzkostlivě mazáno jakékoliv sprosté slovíčko. Jestli nechce mít idnes z blogu vulgární žumpu, měl by to hlídat i v článcích.

Podle podle vyjádření adminů "Na titulní straně také nemohou být: texty obsahující vulgarismy (zvláště v titulku a perexu), pokud není vulgarismus ojedinělý a n e v y h n u t e l n ý pro celistvost textu."

Vy sám jste teď v textu naprosto zbytečně použil obrat "adminům je u pr...le", který zcela určitě nebyl nevyhnutelný pro celistvost textu (stejně úderně se dal použít obrat "někde" či "šumafuk"). Ale v diskusi už jste raději použil vytečkovaný výraz, protože by vám možná neprošel. :-)

Neberte to osobně, chtěl jsem jen názorně ukázat na nevyváženost v hodnocení textů a diskusí. :-)

2 0
možnosti

Také tomu nerozumím, proč se v textech vulgarismy pouštějí a v diskuzích ne. Někdo mi to v nějaké diskuzi už vysvětloval, ale už jsem to zapomněl.

Pokud jde o to, proč jsem ten výraz použil v textu, tak to ode mne byla jistá schválnost. Původně jsem tam měl slovo "jedno", pak jsem to přepsal na "u pr...", ale pak to napsal naplno jako jistý druh (řekněme) disonance, abych narušil poněkud didaktický či vysvětlující a lehce patetický tón svého textu. Nevyhnutelnost pro celistvost textu je poněkud toporný a komplikovaný výraz. Já bych místo toho použil, pokud je funkční. Domnívám se, že v mám textu ten vulgární výraz plní právě tu funkci, jak jsem popsal. Ale třeba se pletu a byl tam opravdu zbytečný. Fakt je, že jsem nad ním váhal.

Neberu to osobně, naopak jsem za váš příspěvek rád. Když se mnou někdo bezvýhradně souhlasí, poděkuji za to, ale v zásadě nevím, co si s tím počít. Když naopak někdo poukáže na problém, dá se o tom diskutovat. ;-)

3 0
možnosti

D98a88v82i71d 22V17l15k

5. 12. 2016 10:15

Já myslím, že je dobře, že se to všechno stalo. Podle mne byl naopak zdejší blog příšerně zaplevelen nenávistnými nahnědlými blogy. Teď se jejich autoři vytočili na maximum a někteří natolik rozzuřili, nebo rozlítostnili sami sebe, že demonstrativně odcházejí. Občas si tady taky přečtu političku, ale od někoho, kdo tady nehoní jen lacinou Karmu, třeba pana Matějku, má to hlavu a patu a nekape z toho jed a frustrace. Tohle není radikální portál jako Parlamentní listy a platí tady pravidla, které jsme se všichni zavázali dodržovat, co k tomu více dodat?

7 0
možnosti
Foto

Pane Vlku,

Podívejte se na žebříček TOP karma.

První čtyři blogy, které mají nejvyšší karmu jsou vyloženě proti názorům bratrů Bangových.

Že by většina čtenářů IDnes byli nenávistní, nahnědlí občané a kapal z nich jed a frustrace?

Podíval jsem se i na to video, kde údajně hajlují příznivci Tomáše Ortela. Pokud se jedná o ty záběry z koncertu, tak to hajlování je nějaké divné. Paže sevřené v pěst, nebo vztyčené dva prsty do tvaru V. Že by neonacisté neuměli správně hajlovat?

Takto podobně měli vztyčené pravice sevřené v pěst, pokud si dobře pamatuji z olympiády v Mexiku v roce 1968 američtí sportovci John Carlos a několik dalších. Na ruce měli černou rukavici. Že by to tehdy bylo hajlování?

A v roce 1989 zase naši občané zvedali pravice s prsty roztaženými do V.

Že by také naši občané na Václaváku v roce 1989 hajlovali?

Jediné, koho jsem v tom klipu viděl skutečně hajlovat, tak ta opilá dvojice, která vykřikovala i nacistická hesla. Tato dvojice si skutečně odsouzení zaslouží, ale zase jsem tam neviděl Ortela.

Možná jsem se na to video špatně díval, tak mne prosím uveďte z omylu.

1 4
možnosti

Dnes s Vámi naprosto souhlasím. A jen tak mimochodem, cenzura blogů je příkladem firemní cenzury, která prostě sleduje zájmy firem - v tomto případě vydavatelství, které blog financuje. R^

1 0
možnosti

Děkuji. Je to nejspíš firemní cenzura. V sobotu jsem si znovu přečetl, co o cenzuře říká Slovník mediální komunikace, abych si to připomněl a když se to tak vezme, je to dnes už pojem velmi vágní, respektive široký, kterým se dají označovat nejrůznější zásahy proti veřejným projevům a má také bohatou a dlouhou historii. Pokud tedy dnes někdo řekne o něčem, že je to projevem cenzury, má ve většině případů vlastně pravdu, ale nevypovídá to skoro nic o tom, jestli je to dobře nebo špatně. ;-)

0 0
možnosti

Járo, souhlas. Toto je totiž typická situace, kdy všichni, kteří pořád remcají, a protestují, si přihráli polívčičku. Ostatně proto tady jsou (pan Kopřiva se diví, proč. No, protože si tady můžou zanadávat a vydat svá moudra).

A s tím p.s. souhlasím bez výhrad. Stačí sledovat návštěvnost blogû, které by snad mohly obohatit - třeba ty cestopisy.

No jo - ale tam není na čem se vybít!

Tobě palec nahoru!

4 0
možnosti

Děkuji ti, Majko. Prostě lidé často vidí sebe sama jako důležitější, než jsou. Tady jde ve skutečnosti o ho..., do kterého teď kdekdo šťárá. Jenže někteří to mají za bezprecedentní útok na svobodu slova. Ještě jsem nečetl výraz "flagrantní porušení" něčeho, ale třeba to někdo napraví. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Zlatá slova a karma k tomu. Už mám veškeré té špíny tady dost. Možná, že taky proto, že jsem - obrazně řečeno - jedna z těch s "obrázkama kočiček", i když píšu o něčem úplně jiném. Kdyby ti vyleváči špíny na adminy, a hlavně Patrika Bangu, uměli doopravdy číst, poslouchat a přemýšlet, dojde jim, že Ortel je nacistická žumpa. A já si vážím Radka Bangy, že to dal jasně najevo. A je mi zle z toho, co se kolem toho strhlo. A nejen tady. Včera mě dokleplo, když jsem slyšela "liberální" švitoření zlaté a stříbrné slavice na toto téma. A to má jedna z nich doktorský titul z kulturologie. A ještě k blogu Lucie Provazníkové: četla jsem a naprosto se nedivím, že byl smazán.

Howgh.

7 0
možnosti

Ano, tak to je - doslova. Podepisuji.

0 0
možnosti

Bouře ve sklenici vody? Asi jak pro koho. Například já osobně vzhledem k posledním událostem také uvažuji o ukončení své činnosti zde.

Ne, nemyslím si, že by moje výtvory byly hodny zvláštního ocenění s rozvinutým červeným kobercem, ani že mám právo (spolu)určovat obsah blogů včetně toho, co může nebo nemůže psát paní Provazníková (například), ani že nedopřejou Andorovi Šándorovi klidného spaní. Důvodem je postoj adminů k relevantním výtkám ohledně střetu zájmů. V jejich společném vyjádření se k tomu postavili tak, že je to absurdní, že jde pouze o spekulace a že se k tomu vyjadřovat nebudou. Ať se na mne administátoři nezlobí, ale tento jejich postoj, který pokládám za arogantní, mě opravdu docela namíchnul. Očekával jsem větší míru sebereflexe. :-(

3 0
možnosti

Těžko mohu zvrátit vaše rozhodnutí ukončit zde svou činnost, pokud ho učiníte. A jsem v podstatě ten poslední, komu byste musel vysvětlovat důvody takového kroku.

Pokud jde o váš postoj vyjádřený ve druhém odstavci, považuji ho za legitimní.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik