Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J59a53n 64Z80i59e26g41l11e54r

29. 11. 2016 16:07

Zasloužená karma :-)R^

3 0
možnosti

Na tohle srovnávání jsem alergický, tím nemyslím to vaše. Kdo řekne, že je Ortel novodobý Kryl, tak nezná Kryla.

6 0
možnosti

Supr. Napsal jste hezky - tenhle úlisný článek cenzurou bratrů Bangových dozajista projde. ;-D

0 7
možnosti

Úlisný jste akorát tak vy. Jenže se lísáte k něčemu jinému. ;-)

5 0
možnosti

D43a27v59i65d 85V17l30k

29. 11. 2016 12:34

Odpovím pouze na titulek: Ne proboha!

2 0
možnosti

Souhlas, ale odpovídáte na titulek, který na titulní stranu dodali admini, protože je poutavější než můj. ;-)

0 0
možnosti

Nejde srovnávat Kryla s Ortelem po textové stránce. Přeci jen Kryl si se slovíčky hrál, a nejen ty které zpíval. Složil i řadu básní. Zde jde přece o něco jiného, v čem je podoba.

Jde o neustálou kritiku za texty písní, snahu o pošpinění, rušení koncertů. V tisku jej běžně označují za fašistu, nacistu, rasistu, xenofoba a podobné věci, a to ne v době totality ale v době, kdy má každý právo vyjádřit svůj názor. A pokud není toto vyjadřování v rozporu se zákonem, měla by společnost tento názor uznat jako svobodný názor někoho jiného.

Vždyť v demokracii platí že každý má právo činit co není zákonem zakázáno. To znamená, že listina základních práv a svobod dává každému právo vyjádřit svůj názor, své obavy z uprchlické vlny, strach z toho, že rozšíření demokracii odporující víra bude omezovat svobody, které jsme po desetiletí totalitního útlaku získali.

1 4
možnosti

J19a98n 34Š92p58a38t64n87ý

29. 11. 2016 12:25

chcete mi tvrdit, ze bychom ho ve jmenu demokracie nemeli kritizovat? vzhledem k tomu, ze jeho dilo je jak textove, tak hudebne naprosta sracka, si asi delate legraci, ne? a jestli vam pripada, ze vyse zminenym omezuji jeho svobodu, tak byste se mel nad sebou zamyslet ....

5 0
možnosti

Kdo svedl na Slavíku "vlastenecký boj"?Jak zde psala jedna fanynka Usvitu,poslala na truc svuj "vlastenecký" hlas.U mnoha podobných to bylo stejné.Ortel vyřvává na demonstracích Usvitu,nebo Bartošových "dělníku",obě strany ve volbách zcala propadly,virtuální boj "proti islámu",který zuří na netu v realitě moc netáhne.Já v podstatě to "velké" jepičí a zcela bezvýznamné "vítězství" těmto lidem přeju,v realitě si ho moc neužijí...

2 2
možnosti

to jepičí je sporné loni 3. místo, letos 2.místo - a co příští rok - uvidíme

0 0
možnosti

Ortel se mi moc hudebně nelíbí a každé srovnání kulhá. V jedné věci však autor blogu chybuje. Ortel není přece jen píseň Mešita (stejně jako Kryl napsal i jiné věci než Martinu), řada textů jeho písní se týká přítomnosti a nikoliv budoucích hrozeb.

2 0
možnosti

To písně byly příklady. Jiné příklady by podle mého dopadly stejně. Doufám, že si nemyslíte, že znám od Kryla jen Martinu a od Ortela jen Mešitu?

V tom, že se písničky Ortelu týkají i přítomnosti, máte pravdu. Nicméně nedokážou oslovit národ tak masově, jako to ve své době dovedly Krylovy písničky. Jak jsem napsal, stačí to na druhé místo v anketě Český slavík. Řada lidí Ortela nesnáší a největší část národa vůbec nezajímá a její vztah k němu je tedy indiferentní.

1 1
možnosti

pane Kvapile, ale v dnešní době si hrajeme na tzv. demokracii a podívejte jak je Ortel perzekvovaný a co se stalo s blogem Lucie Provazníkové - tomu říkáte demokracie a svoboda slova????

1 6
možnosti
Foto

J35a65k39u24b 21R86o30t72h

29. 11. 2016 11:55

Jak je perzekvovaný?8-o8-o8-o

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS