Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Přemýšlivá úvaha. Já bych si dovolil dodat, že na vítězství Trumpa je zajímavá skutečnost, že vyhrál navzdory tomu, že všechno směřovalo proti němu. Americká média v drtivé většině favorizovala jeho soupeřku a předháněla se v tom, kdo přinese o Trumpovi ironičtější komentář. Asi jako u nás o Zemanovi. Také finanční stránka kampaně je zajímavá. Clintonové nepomohly ani diametrálně vyšší finance vržené do kampaně. Zajímavá je také skladba těch financí. Zatímco Clintonová se spoléhala na obrovské finanční dary několika dárců, na Trumpovu kampaň přispěla především spousta drobných dárců - přitom - jak to komentovala ČT24 - z hlediska stranického dělení na Republikány a Demokraty by to mělo být obráceně. Finanční sektor varoval před volbou Trumpa jako před katastrofou rozměrů biblické potopy, průzkumy preferencí ohlašovaly výsledek s klidem prověřeného jasnovidce, dokonce i mnozí komentátoři, kteří byli pozváni například do naší České televize, si asi teď rvou vlasy nad svými vlastními slovy, při kterých dělali z Trumpa brouka Pytlíka.

Právě tahle překvapivost je nejzajímavějším aspektem těchto amerických voleb.

Navíc je zde ještě jedna zajímavost. Málokdo nevidí určitou analogii mezi americkým mediálním tažením proti Trumpovi a obdobným tažením českých médií proti Zemanovi. Český mainstream směřuje k tomu, aby se každý, kdo se odváží veřejně podpořit Zemana, cítil jako vyvrhel. Tato taktika, jak je vidět na americkém příkladu, má však závažné slabiny.

5 3
možnosti
JK

S většinou toho, co jste napsal, souhlasím. Nicméně bych se velice bránil jakémukoli srovnávání s první přímou prezidentskou volbou v ČR a Trumpa se Zemanem. Přímá volba prezidenta u nás byla jednak novinkou a jednak je do jisté míry v našem volebním i politickém systému neorganická. V USA, které mají prezidentský systém, šlo však o standardní volbu prezidenta. Zvláštní na ni byla pouze osoba Donalda Trumpa a ještě i to, že proti němu kandidovala žena (nevím jestli se v historii USA někdy jiná žena ucházela o prezidentský post). Všimněte si také, že mediální tažení proti Trumpovi předcházelo volbě, kdežto proti Zemanovi následovalo až potom, co vyhrál a z velké části bylo vyvoláno činy Miloše Zemana.

1 1
možnosti
JK

To chápu. Bylo by nejspíš divné, kdyby Severoamerický kontinent ihned propukl v nadšení. ;-)

2 0
možnosti
VH

Prima. Zvolení Zemana prezidentem ukázalo, jak moc jsme zemí svobodnou. Zvolení Babiše s ANO to jen dotvrdilo.

(Ostatně: byli bychom svobodní, i kdybychom zvolili kohokoliv jiného.)

3 0
možnosti
JK

To si nemyslím, viz má odpověď panu Svobodovi.

0 0
možnosti
Foto

Mně se nejvíc líbili ti panikáři, co volali, že s Trumpem se zhroutí akciový trh a ejhle, Nasdaq je o procento výš než včera. Jinak si taky myslím, že s tou porážkou zkorumpovaných elit to nebude tak horký. Moc prostě korumpuje a to na všech úrovních a na obou stranách ideologické barikády. To je v povaze lidstva...

6 0
možnosti
VH

Na hodnocení střednědobého vývoje trhů si počkejte nejméně týden.

1 0
možnosti
Foto

R^ Celkem solid. pohled. P.Čejka ve svém blogu zmínil i role tajných služeb. Bez zbytečných konspirací však ani je nelze vyloučit. Do voleb zasáhly, to je nesporné (,,vyšetřování" H. C. - ,,emajly").;-)

3 1
možnosti
JK

Děkuji. Tajné služby bych nevylučoval nikdy. ;-)

1 0
možnosti

Vcelku souhlas, až na ty kraviny o nejbohatších vládnoucích rodinách světa, tyhle kraviny píšou většinou proruské prolhané weby a taky pan Bartoš... svět se trošku změnil a nejbohatší zdaleka nejsou nějací mýtičtí Rothschildové nebo Rockefellerové a další tajemné bankovní familie, které prý ovládají tento nebohý svět, jsou to pouze obchodníci.

Momentálně nejbohatší na světě je Rodina Waltonových, která vlastní téměř 50procentní podíl maloobchodní společnosti Wal-Mart Stores Inc., je podle časopisu Forbes s majetkem 130 miliard dolarů (3,2 bilionu Kč) nejbohatší rodinou ve Spojených státech i na světě. V čele žebříčku je rodina již třetím rokem za sebou.

Na druhé příčce skončila rodina Kochových, majitelé většiny konglomerátu Koch Industries, druhé největší soukromé společnosti v USA. Jejich čistý majetek činí 82 miliard dolarů. Třetí příčku s majetkem 78 miliard dolarů obsadila rodina Marsových, majitelé výrobce cukrovinek Mars Inc.

7 0
možnosti
OZ

Máte pravdu, téma Rothschildů je dodnes velkým tématem těhle levicových "odborníků" a jiných pomatenců, ale tato rodina (či spíše velmi rozsáhlý rod) Rothschildů sice dodnes rozhodně netrpí chudobou, nicméně dny největší slávy jsou více než sto let pryč. Stačí si přečíst některou seriózní monografii z novější doby, například od Nialla Fergusona a pod...

4 0
možnosti
DB

ehm..kdyby vyhrála Clintonová znamenalo by to pro vás že je USA nesvobodná země a proč?

3 2
možnosti
VH

Dotaz je logický, paní Vyoralová. Proč ten minus?

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik