Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle mne je to jednoduché:

Současný prezident Miloš Zeman byl DEMOKRATICKY zvolen na základě hlasu občanů. Rozhodnutí, kdo bude prezidentem příštím, je také na lidech - každý svéprávný, plnoletý občan vybírá dle vlastních preferencí, které se přirozeně mohou i dost zásadně lišit. Naznačovat, že můj (nezvolený) kandidát a tím i moje preference jsou jaksi správnější, prioritnější než kandidát někoho jiného, bych si osobně asi nedovolil. Pokud by se stalo, že by byl zvolen někdo jiný, než koho jsem volil já, zbývaly by 2 možnosti: buďto volbu akceptovat a rozhodnutí lidí přijmout nebo emigrovat.

Proto mě vyloženě děsí, že určitým lidem (viz. např. pořad s Janem Krausem na Primě) jde především o to, aby prosadili svou volbu - BEZ OHLEDU NA PŘÁNÍ VĚTŠINY OSTATNÍCH, čímž fakticky popírají základní principy demokratické volby. Jak jinak toto nazvat než arogantní nadřazeností?

Mimochodem, velmi zajímavě se ke kauze Brady vyjádřil Američan dlouhodobě žijící u nás - Erik Best. I on není zrovna nadšen ze sílícího čínského vlivu u nás, proto jej lze těžko vinit z nějaké servilnosti. Vřele doporučuji přečíst!

Hezký svátek :-)

2 0
možnosti
Foto

Vy o máte ale hodně jednoduché. ;-D

Myslel jsem, že je podstatné jedno: do jaké míry plní zvolená osoba své sliby.

Jenže to vás nezajímá, protože pro vás je evidentně podstatné jedno: že byl zvolen Zeman.

2 0
možnosti

Píšu přece jasně:

"Rozhodnutí, kdo bude prezidentem příštím, je také na lidech - každý svéprávný, plnoletý občan vybírá dle vlastních preferencí, které se přirozeně mohou i dost zásadně lišit"

Ok?

Pokud by to s prezidentem bylo špatné a sliby neplnil, tak prostě příště zvolen nebude. O tom opět rozhodnou občané. Nebo máte pocit, že by o tom měl rozhodovat někdo jiný, např. Jan Kraus nebo Jan Ruml?

Děkuji za pochopení

1 0
možnosti

Opravdu zajímavé vyjádření: "Mohu se mýlit ..., jsou to jen mé pocity..." Rv

0 0
možnosti

Jeho vyjádření je naopak naprosto korektní.

Už nevím kdo, ale citát: "Jen sebevědomý hlupák něco tvrdí, rozumný člověk pochybuje." má asi něco do sebe. Pro příklad, viz. právě kauza Brady, opravdu nemusíme chodit daleko.

0 0
možnosti

Nezpochybňuji, že Miloš Zeman byl demokraticky zvolen. O tom ale můj článek nebyl. Proto s vašimi úvahami nebudu polemizovat ani jim přitakávat. Spíš mě nezajímají. Můj článek se týkal toho, co a jak prezident ve své funkci činí.

0 0
možnosti

Abych se přiznal, tak dost dobře nechápu, kde vlastně vidíte problém. Jak jsem psal výše - pokud prezident činí proti vůli většiny občanů, tak prostě v příštích volbách zvolen pravděpodobně nebude. O tom je demokracie.

Co se týče rozdělování společnosti, tak v tom jsem zajedno s Pavlem Rychetským, který v pořadu Interview ČT 24, kde řekl něco v tom smyslu, že společnost rozdělují média.

Mráz po zádech mi běhá z toho, jak neuvěřitelný humbuk, a podle mého soudu záměrný, někdo rozdmýchává kolem kauzy Brady, aniž by kdokoliv nejprve zjistil, JAK to vlastně ve skutečnosti bylo.

Mráz po zádech mi běhá ze slov pana Gazdíka - jednoho z hlavních představitelů odporu vůči politice Miloše Zemana, který prohlásil (Televizní noviny TV Nova 27.10 ) na adresu vyznamenaných, že:

"... byli vyznamenáni jen proto, že jejich příbuzní byli tzv. hodní a neměli politické názory, které by jim znemožnili udělit vyznamenání... ". Což je teda vůči těm vyznamenaným neuveřitelné svinstvo.

Mějte se

1 0
možnosti

Média, milý pane, v prvé řadě referují ve zprávách a komentářích a dalších žánrech o tom, co se stalo, nevytvářejí skutečnost. Z principu nemohou být tedy zdrojem nějakého rozdělení společnosti. Mohou se to rozdělení snažit jen buď podporovat nebo stírat. Rychetského představy nejsou žádnou bernou mincí. Byl to právě on, kdo prosadil kontinuitu právního systému po pádu socialismu. To byla ale zásadní chyba (záměr?), protože je to stejné, jakoby v Německu po válce platily dál nacistické zákony. To ale nechci rozebírat, protože by to bylo na dlouhou debatu. Věřím ale, že by Rychetskému vyhovovalo, kdyby média držela basu a psala jen to, co jim někdo schválí.

Bradyho někdo pozval a Forejt mu přece jako první telefonoval. Nebo chcete tvrdit, že on sám se ve svých 88 letech rozhodl, že sem přijede a způsobí tu humbuk?

Podle vás je demokracií někoho zvolit, a pak ho celé funkční období nechat dělat, co se mu zlíbí? V demokracii je možné kohokoli kritizovat a protestní akce jsou legitimní formou kritiky.

Nepište mi sem, kdo co kde prohlásil. Nejsem za to odpovědný. Chcete ale tvrdit, že Miloš Zeman nevyznamenává své kamarády a že neodmítá oceňovat a jmenovat některé lidi, kteří mu nejsou po chuti?

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik