Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takové absurdní drama, škoda že se toho nedožil jeden jejich známý tvůrce. To by byla látka, to jeden nevymyslí.:-)

1 0
možnosti
Foto

;-) Inu, číńané koupili jednu TV, jinou má pod palcem ,,nějakej" pan B., který je též chlebodárcem ,,jednoho spolku" a ,,jisté" knihovny8-o Tedy, nejde ovšem o toho s koblihami, že. A mjr. Zemana Vámi zmíněná TV vysílala již před změnou vlastníka, pokud se nemýlím;-)

1 0
možnosti
JK

Samo o sobě nic neznamená, že Číňané koupili jednu TV a že už před změnou vlastníka vysílala majora Zemana. Když k tomu ale přidáte, že M. Z. silně propaguje čínské investice, že pořad Vlivní dělá Alex Mynářová, že to není publicistický pořad, ale PR politických figur a hned druhou byl Ovčáček a že v souvislosti s ním přišla logicky na přetřes kauza Peroutka, kterého M. Z. napadl a že ta TV prezentuje mjr. Zemana jako nějakého superdetektiva v bezva detektivkách, všechno do sebe podezřele zapadá v tom smyslu, jak jsem o tom spekuloval. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Myslim si, ze ted Zemana precenujete. On proste rekl to, co si mysli, ze nekteri intelektualove byli malo kriticti k nacismu. Zeman je clovek, ktery rad mudruje, a nemyslim si, ze timto chtel neceho dosahnout. Nektere jeho bonmoty jsou ucelove, kdyz se brani nebo na nekoho utoci. Tento vyrok asi ucelovy nebyl. Treba ho jen jako prece jen trochu intelektuala mrzelo, ze nekteri intelektualove v te dobe trochu zklamali. V prvni republice se celkem dost spisovatelu stalo - z presvedceni - komunisty. Nekteri intelektualove proste maji sklon k zastavani zjednodusujicich ideologiii. Nedavno jsem se bavil s jednim svym nizozemskym znamym o problemech Nizozemi a cele Evropy: tisteni penez, zadluzeni statu, financni krize, velka imigrace do Evropy atd. Na zaver rozhovoru mi dal link na svuj blog, kde o techto problemech pise. Blog se mi libil, kritickych clanku v nizozemstine jsem moc neznal, a na to, ze tretina clanku je o tom, ze za tyto problemy, stejne jako za mnoho problemu v historii mohou intelektualove, kteri propadnou ideam a ideologii a vzdali se realite a dle toho to nakonec dopada. Tato jeho - na prvni pohled prehnana - kritika intelektuale se mi nelibila (pri nasem dalsim setkani jsem mu to jasne rekl). Uznavam vsak, ze do jiste miry mel pravdu.

2 0
možnosti
EH

Ten článek se už přece našel. Akorát ho nenapsal Peroutka a nejmenoval se Hitler je gentleman. ;-D

7 0
možnosti
Foto

Ano, správně jmenoval se Upřímné slovo k německým politikům a je pod ním podepsán neznámý autor Sedlák a zveřejnil ho Peroutka v Přítomnosti. To už dnes ví každý.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik