Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rouzumím tomu, jak byl článek myšlený, zaujal měR^. Kolik českých příznivců Dalajlámy by ve vyhrocené životní situaci pomohlo bližnímu svému? Nemyslím teoreticky. Ve skutečnosti. Bývá je jednodušší o pomoci mluvit, než konat. Zrovna včera jsem viděla reportáž o Ceně Michala Velíška za statečnost. Kdo z nominovaných je příznivcem Dalajlamy nevím, ale v tu správnou chvíli dokázali skutečně pomoci...

1 0
možnosti
Foto

Stejně jakoby se zachovali příznivci čehokoliv (třeba spolku pro ochranu psů:-)). Názory čeho jsme příznivci nelze takto buď vyzdvihovat, nebo démonizovat. Je v tom vždy lidský faktor a morální profil dotyčného jak se zachová. To lidé často, přehlížejí a případné selhaní dotyčného pohodlně svádějí na tu či onu filozofii, či zájmovou činnost, kterou zastává, že ta je škodlivá.

Jinak článek výborný!R^

2 0
možnosti

Děkuji. Pomoc nebo lidské selhání nemá podle mého názoru mnoho společného s filozofií, kterou člověk zastává. :-)

1 0
možnosti

Je to tak, být teoretickým humanistou a hovořit o potřebě pomoci je snadné. Skutečně pomáhat je mnohem obtížnější. Netroufám si ale posuzovat, kdo z příznivců dalajlámy by dokázal bližnímu pomoci, ale ta otázka mě také napadla.

Děkuji. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik