Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Základem demokracie je principže dva mohou odhlasovat že třetího oberou či popraví. Demokracie může mít pouzelegislativu, ale je v příkrém rozporu s právem, protože právo se nevytváří, alehledá a jestliže na jakékoli bezpráví stačí 101 hlasu z 200, pak nemá o právusmysl mluvit.

Něco podobného pronesl myslím Sokrates:

"Demokratické zřízenídoplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetkubohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budouchtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá.Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A ažzločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou popozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebooligarchie."

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik