Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J64i69ř12í 57T32u54r13n82e30r

13. 10. 2016 20:54

R^:-)

...je mi milejší demokracie, při které se věčně žvaní, než efektivnější formy, při kterých se střílí a věší.

3 0
možnosti

No právě. To jsem tím chtěl říct.

1 0
možnosti
Foto

Není ani tak zapotřebí demokracie, aby fungovala, je zapotřebí, aby fungovala dělba mocí na zákonodárnou, výkonnou a soudní (jako v USA), a pak fungovat i demokracie.

0 0
možnosti

To si nemyslím, že stačí fungování dělby moci. Dělba moci zdaleka není celá demokracie.

1 0
možnosti
Foto

Základem demokracie je principže dva mohou odhlasovat že třetího oberou či popraví. Demokracie může mít pouzelegislativu, ale je v příkrém rozporu s právem, protože právo se nevytváří, alehledá a jestliže na jakékoli bezpráví stačí 101 hlasu z 200, pak nemá o právusmysl mluvit.

Něco podobného pronesl myslím Sokrates:

"Demokratické zřízenídoplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetkubohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budouchtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá.Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A ažzločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou popozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebooligarchie."

1 0
možnosti

L37u53b54o33m97í95r 40V69í95t

13. 10. 2016 17:37

TGM Řekl: Demokracie pravá, založená na lásce a úctě k bližnímu a k bližním všem, je uskutečňováním božího řádu na zemi. Demokracie není jen formou státní, není jen tím, co je napsáno v ústavách; demokracie je názor na život, spočívá na důvěře lidí, v lidskost a v lidství, a není důvěry bez lásky, není lásky bez důvěry. Demokracie je zárukou míru. Pro nás I pro svět. Demokracie má své chyby, protože občané mají své chyby. Jaký pán takový krám.

2 0
možnosti

S tím naprosto souhlasím.

0 0
možnosti

A co místo poměrného, zavést většinový volební systém ? Vítěz bere všechno - žádné pofiderní slepence, žádné výmluvy na koaliční partnery - vyhráls ́, tak se ukaž.Třeba by pak byly volby pro lidi atraktivnější a měly by vyšší účast.

2 0
možnosti

Bral bych většinový volební systém jednoznačně. Ale volební systém nemám příliš souvislost s tím, o čem byl můj text.

0 0
možnosti
Foto

;-) Inu, ne každý má absolutní hudební sluch. O síle tónu i rytmu též někdy až neradno mluvit. A jak se demokraticky začne udávat tón pro sbor, většinou to dopadá neslavně. Obzvláště, když kde jakej dirigent to chce určovat jako to jedině správné JEHO provedení. A těch rádobydirigentů něúrekom. A tak to, občas, končí taky brekom;-)

3 0
možnosti

R^ Uvidíme, jak to dopadne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik