Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč lidé nechodí volit? Existuje něco, co se jmenuje "Náklady obětované příležitosti". Když věnuji hodinu, nebo dvě volbám, nemohu ty dvě hodiny dělat něco jiného. Třeba se dívat na televizi, nebo pracovat na zahradě či v dílně. Nebo jít do hospody, atd. atd. Abych tyto věci oželel, musím být přesvědčený o účelnosti jít volit. Za ta léta mnozí lidé pochopili, že tento systém opravdu není o lidech a že je úplně jedno, jestli tam bude Míla z Topky, nebo Bohouš z ČSSD, nebo Andrej z ANO, nebo někdo úplně jiný. Nic se nezmění, protože logika fungování státu a motivace lidí, kteří v tomto systému působí, zůstane stejná a zvolení lidé tak budou sklouzávat ke stejným, nebo hodně podobným řešení.

Nevím, jestli to takto přesně, ti co volit nešli, cítí, ale dali přednost něčemu jinému co pro ně mělo větší smysl a hodnotu, než hrát nesmyslné státní hry.

0 0
možnosti
Foto

Blbé je, že si voliči neuvědomují...a skoro mi někdy přijde jako úmysl aby si voliči neuvědomili...že v rámci krajů se hraje vlastně o rozdělování většího balíku peněz, než v parlamentních volbách :)

3 0
možnosti
JK

To máte pravdu. Když ale vezmete, jakým způsobem vznikaly kraje, nelze se divit tomu, že lidé nechápu, k čemu jsou dobré. ;-)

2 0
možnosti
Foto

:-):-)Ono vám to půjde, ale nesmíte se hned v perexu " napráskat", že je to takový žert. Tím nachytáte pouze čtenáře formátu pana Kulhavého. Na islamobijce s trojcifernou výší IQ musíte holt překonat stud a profesionální čest a tu blamáž dovést do konce.

Mám trochu špatné svědomí, že vás nabádám k nepravostem, ve kterých si sám libuji, místo abych se od vás učil novinářské řemeslo.

Jinak s vámi souhlasím a článek se mi moc líbí.:-)

1 1
možnosti
JK

To bych musel jako mystifikaci koncipovat celý článek, ale já se chtěl k tématu vyjádřit vážně.

Jinak děkuji.

0 0
možnosti
MK

Proč mám dojem hraničící s jistotou, že je ten Váš titulek hodně ujetý a dle článku v jiné galaxii.Rv

1 1
možnosti
JK

Máte pravdu v obou bodech a rozumím tomu, že smysl toho titulu nechápete. Byl to pokus, co udělá takový bulvárně expresivní titulek, který se navíc nijak nevztahuje k obsahu článku a jeho použití navazuje na mou debatu s jedním diskutujícím pod jiným mým textem. Berte to třeba jako nepodařený vtip. ;-)

1 0
možnosti
JK

Ono není koho volit. Vkládal jsem jisté naděje do Konvičky, že půjde se sekularismem ještě dál (Pokud někdo spálí tvář své ženy žehličkou a její otec řekne, že si to zasloužila, tak je v tom nějak zapletený bůh) ale vyklubal se z něj obecní blb dávno před volbami.

1 0
možnosti
JK

To, že nebylo koho volit, bylo doufám v mém textu obsaženo. Aspoň si to myslím. Ke Konvičkovi se mi moc nechce vyjadřovat, ale tak nějak, jak říkáte.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik