Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Když jsem si přečetl titulek toho článku, tak jsem se rozčílil, že nás kritizují nějací Arabové, kteří o nás nic nevědí. Ale když jsem si potom přečetl, co vlastně o nás píši, tak jsem uznal, že mají pravdu. A musel jsem uznal, že v Al-Džazíře o nás vědí dost.

1 0
možnosti
JK

Zapomněl jsem dát odkaz na původní text. A je to fakt, že toho o nás v Al-Džazíře vědí dost. Jak píšu v textu, ty důsledky poněkud přehánějí, ale je otázka, kdy budou mít pravdu i pokud jde o ně.

0 0
možnosti
Foto

,, varuj se hazardu, vzpomeň si na jardu " Jaroslave to jsem nechtěla... to je taková hláška... to není na Vás...to jen jako povzdechnutí, že víc než varovat nemůžeme...;-)

víte, jako správný Hrabal, vystřídej práci a pochop, jsem u hazardu chvíli chviličku dělala... možná šok. Majitelé velmi dobře vědí, jak vše obejít... majitelé dobře vědí, jak automaty nastavit, musím mlčet... Zakázat hazard nejde...schová se do podzemí a nabalí na sebe kriminalitu dvojnásob...Obejde se všechno... to je jako s prohibicí ve dvacátých letech v Americe... paradoxně se pomohlo nárůstu clubů a kšefty s alkoholem jen kvetly... a bujely... a psí dečky si mnuly ruce...

Že se ale někde obce opravdu snaží... se uznat musí... Myslím si, že tohle ,,jakési očištění, co to jde v rámci možného,, bude nejvíc fungovat v malých městech...ve velkých nikdy

Příšerná zhůvěřilost je státní ,,prodejné ,, uvažování... kupříkladu program pro školy aby děti nesázely sponzoruje nějaká asociace sázkových kanclů...můj blog o Bohoušovi , co funěl vokolo...Dále ... a to mi všichni ukamenujou...hazard se zdravím... pivo... chápu že vývozní artikl, naše deviza, a také pak reklama podporovaná státem...

Takže mne štvou taťkové , co si denně pivo zcela samozřejmě neodpustí , ale komandujou děti kvůli jiným závislostem...

1 1
možnosti
JK

Pokud jde o to pivo, plně s vámi souhlasím. Pokud jde o hazard, podléháte určité demagogii majitelů automatů, heren, kasín a části politiků. Prohibicí v USA, prosím, neargumentujte, nebo se osypu. Kdekdo tím argumentuje, ale jednalo se o skoro sto let starou záležitost v jedné zemi za velmi specifických podmínek. Kromě toho v byznysu s hazardem jde o něco jiného, zejména pokud jde o takzvané výherní automaty. Jistě, že hazardní hry budou existovat stále, ale jde o to, jak snadný je přistup k hazardnímu hraní a jak velká je jeho nabídka. Většina těch, co jsou dnes závislí gambleři, by se jimi s největší pravděpodobností nestala, kdyby museli (hlavně pokud jde o automaty) složitě a pracně vyhledávat a kdyby neměli automaty stále na očích a herny na každém rohu. Podle rčení, že příležitost dělá zloděje, tak dělá i závislé hráče (většinu). Je chyba pohlížet na to z úhlu již závislých, většina z nich jistě bude hazard vyhledávat tak dlouho, dokud se totálně nezničí. Dívat se na to musí perspektivou těch, kteří závislí nejsou nebo dosud nehrají. Většinu z nich by ani nenapadlo hrát, kdyby k tomu neměli příležitost. A o to jde.

Představte si situaci, kdy sedí společnost v hospodě, kde blikají automaty a třeba tam někdo něco vyhraje. Z té společnosti si toho někdo všimne, zláká ho to a strčí do automatu stovku, dvě a vyhraje tisíc nebo víc, nechá si to vyplatit a má radost ze snadného zisku. A přesně to je moment, kdy je zaháčkován. Zkusí to znovu a pak už je jedno, jestli vyhraje nebo prohraje, obojí ho motivuje k další hře a než se naděje, je z něj patologický hráč. Pokud bude nabídka hry minimální, nevymýtí to jistě hazard jako takový, ale problém bude výrazně marginalizován.

1 0
možnosti
Foto

No fuj, takhle vydělávat na nemocných. Že se nestydí firmy, které zaměstnávají workoholiky, nebo firmy dodávající na trh módní zboží. A co teprve Bureš, který vydělává peníze i na vaší závislosti na psaní. ;-)

0 0
možnosti
JK

Jo jo, pane Chuchmo, touha být za každou cenu chytřejší a vtipnější vede až k tomu, že napíšete takový nesmysl. Popřemýšlejte o tom, v čem je rozdíl mezi třeba závislostí na psaní a patologickým hráčstvím? Když se opravdu zamyslíte, věřím, že na to přijdete.

No tak, jste přece chlapík. Ono to půjde. ;-)

1 0
možnosti
Foto

A to se ještě těšme na „účtenkovou loterii“ – dát takovou slosovatelnou účtenku gamblerovi do ruky je podobné jako rozdávat narkomanům pytlíčky s kokainem – mají přece tu svobodnou vůli si nešňupnout a kokain zahodit, tak jaký problém, že... :-/

1 0
možnosti
JK

Díky. Tohle mě ani nenapadlo. Je to tak, jak píšete. Opravdu se máme na co těšit. :-/

0 0
možnosti
MS

Nemyslím si, že se proti hazardu nic nedělá. Zvláště v poslední době hodně středně velkých měst silně omezuje hrací automaty na území města i za cenu menšího přílivu peněz do městské pokladny.

2 0
možnosti
JK

Pokud je to tak, je to jenom dobře.

1 0
možnosti
Foto

Vymýtit hazard je stejně marné jako vymýtit prostituci. Když je někdo blbej a hází peníze do automatuje to jeho věc. Pokud se hazard zakáže, tak se nic nevyřeší. Přesune se tam, kdestát nad ním ztratí kontrolu a hrát se bude dál. Stát z toho nebude mít nic a bude jej to stát nemalé peníze, protožepolicie se bude bavit tím, že bude hledat nelegální herny. Takhle má stát hernypod kontrolu a jsou z to nemalé peníze pro obce, města. Ty z těch penězmohou opravovat třeba chodníky.

2 0
možnosti
JK

Vymýtit hazard jistě nejde. Vy ale máte pocit, že u nás má stát v oblasti hazardu něco pod kontrolou? Naopak tomu dal volný průběh a teď se horko těžko pere s důsledky takového postupu. Vymýtit hazard nelze, ale lze výrazně regulovat počet heren, nepřistupovat k jejich provozování jako ke každému jinému byznysu. Příklad západní Evropy ukazuje, že tohle jde. Představa, že se všichni, kteří hrají na automatech v hernách na každém rohu, přesunou do nelegálních heren, je nesmyslná. Lze jistě omezit počet heren a znesnadnit podmínky pro jejich zřizování a potenciálním i současným provozovatelům ztížit cestu k získání oprávnění je provozovat. Stejně se u nás reguluje kdeco, proč zrovna tomuto nechávat volný průběh. Loterie také nemůže provozovat každý.

0 0
možnosti
Foto

Nejsem příznivcem restrikcí ze strany státu, ale náš přístup k neřestem je poněkud schizofrenický a hlavně pokrytecký. Naoko děláme, že něco proti děláme. Je to však těžké, zcela liberální přístup, který bych v principiálně podporoval, by musel být vyvážen striktní neangažovaností státu v řešení důsledků. "Jsi alkoholik ? Tak se z toho sám dostaň, nebo si chcípni ve škarpě, s feťákem nemlich tak" a to asi nejde.

A ještě jedna poznámka. Marihuana. Situace, že je její distribuce nezákonná a každý druhý mlaďoch jí kouří je úplný výsměch systému. Buď jí povolme, nebo zakažme. Z hazardem je to zrovna tak.

2 0
možnosti
JK

Jak jsem psal panu Kindlovi, lze určitě omezit počet heren, nepovolovat automaty v každé hospodě a tak. Kdysi jsem četl, že jen v Praze je v provozu víc automatů, než v celé Francii. Samozřejmě, že se závislostmi všeho druhu se velmi těžko bojuje. Problém je ten, že než by alkoholik, feťák či gambler chcípl ve škarpě, poškodil by nebo rovnou zničil lidi ze svého okolí (rodiny).

S marihuanou je to zase trošičku jiný problém. Chybí mi jasné "slovo", jak moc je či není nebezpečná třeba ve srovnání s cigaretami.

0 0
možnosti
Foto

Provozování loterií, neboli hazardu je daleko čestnější obživa, než obživa skrze post politika.

2 0
možnosti
JK

To ano, ale loterie typu sportky jsou výrazně méně pro lidi nebezpečné než výherní automaty, i když jsou samozřejmě i patologičtí závislí sázkaři.

1 0
možnosti
Foto

,,Česko ve spárech hazardu?"

Nemyslím, že až tak je. Touha po rychlém, potažmo i ,,dlouhém penízu", provázená i vzrušením ze hry, tu byla asi vždy. Atˇ to byly třeba ,,vrhcáby", Lotynka, atp., či ono ,,obyčejné" ,,vsadˇ se/si". Vymýtit to, asi jako u čehokoli jiného ,prohibicí", je prakticky nemožné. Nakonec, žít si nad poměry je také klasik hazard, a přitom je na tom založen skoro, ne-li celý, i současný finanč. systém. I kom svého času, ač centrálně plánovitě, ho začaly využívat. I onen systém však byl jasný hazard;-)

Jinak zdravím R^

2 0
možnosti
Foto

P.S.: i podnikání, a v čemkoli, je vždy vlastně, více méně, i hazard;-)

2 0
možnosti

Skvělý popis či rozbor problému R^. Možná že senátor Valenta je jinak slušný člověk, ale zdroj jeho "obživy" slušný není, ba právě naopak - je stejně sprostý jako kuplířství, dealerství drog či lichva. Jako postpuberťák jsem se krutě pohádal se svým otcem, který se cítil být ukřivděný tím, že ho komunisté připravili o jeho podíl na sázkové (bookmakerské) kanceláři, ve které byl od roku 1945 tichým společníkem. Předtím byl - a to od mládí - "turfmanem" , tedy dostihovým fanouškem, milovníkem závodních koní, ale také hráčem. A k tomu, ale i k "černému" přijímání sázek, se později zase vrátil. Jeho bookmakerský způsob "obživy" rozhodně nebyl "slušný", ale to nebyl schopný pochopit. Argumentoval stejně jako pan Valenta, že on přece nikoho hrát nenutil... Jinak byl můj tatínek skvělý člověk, ale v tomhle jsme si prostě nerozuměli. A nerozumím si v tom ani s panem Valentou a vůbec se všemi, kteří na gamblerství všeho druhu parazitovali či dokonce parazitují. Tedy ani s Michalem Horáčkem, který po roce 1989 založil sázkovou kancelář Fortunu, kde vydělal na hráčské vášni velké peníze a kterou později za ohromnou částku prodal. Dnes by rád kandidoval na prezidenta republiky... Inu, má na to ústavní právo, ale já ho rozhodně volit nebudu, stejně jako bych nevolil ani pana Valentu a nikoho, kdo považuje provozování sázkových kanceláří, kasin, heren. hracích automatů a internetových sázek za podnikání jako každě jiné!

1 2
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik