Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten režim už nemohl páchat taková otevřená zvěrstva jako v 50. letech. To by po všech těch odhaleních publikovaných v Literárkách a v Reportéru neprošlo. Ale v drobném každodenním pokřivování páteře byl bez konkurence (i jako kluk a později student jsem toho byl několikrát svědkem). O neproměněném potenciálu ani nemluvě. Malá země si nemůže dovolit mrhat svými talenty, jen pro to, že tito nejsou ochotni vypustit přes pysky frázi "bratrská pomoc".

Čest všem těm, kdo tou dobou prošli bez úhony na svědomí.

6 1
možnosti
Foto

A proč si myslíte, že to byl důsledek srpna 68 a nikoli standardního komunistického režimu?

2 0
možnosti
Foto

Co by prošlo a neprošlo, je ve hvězdách. Před únorem 1948 bylo publikováno mnoho odhalení, přímo zvěrstva, a přece 50. léta byla taková, jaká byla.

Q co týče toho každodenního pokřivování páteře bez konkurence, tak to snad činili Češi Čechům.

2 0
možnosti

Děkuji, pane Řeháčku.

1 0
možnosti

Nebyly popravy, to byl jediný rozdíl. Znala jsem mnoho lidí, které režim usmýkal až na dno a u mnohých přispěl k předčasné smrti.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik