Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan PEHE je ideologický intelektuál, píšící pro potřeby těch co ho platí.

Co se terorismu týče, zjistili jsme jedno. Policie ani armáda nás před útoky jednotlivců, nebo malých skupin, nemůže nikdy ochránit.

1 0
možnosti
JK

Pehe asi píše pro ty, co ho platí. Ale třeba tomu už i sám věří. ;-)

Ochránit nás nemohou, ale armády by mohly zničit Daeš.

1 0
možnosti
Foto

R^

Snad jen, že A.M. je ve skutečnosti opravdu těžko jednou z ,,nejmocnějších". Spíše jen ,,převodovou pákou". ,,Hybatelů" je však více, někdy spolupracují, jindy soupeří. Dle situace a dalšího vývoje. Těžko je ovšem konkretizovat, či dokonce ,,personifikovat".

Jiní dávají za vzor např. Izrael. Není to však srovnatelné, neb ten je permanentně ve vál. stavu, protože je coby suveren. stát obklopen převážně svými nepřáteli.

Odstup a nadhled není na místě. To by znamenalo až kapitulaci.

1 0
možnosti
JK

Případ Izraele je zcela specifický. Pamatuji si na doby, kdy v OSN, jeden členský stát (nevím, jestli Sýrie) tvrdil o jiném členském státu - Izraeli, že dokud bude existovat, nebude v oblasti klid. Izrael nám může být vzorem jen v tom, že se s teroristy tolik nemažou a vědí, že nelze polevit v pozornosti vůči nim.

Jinak děkuji. S tou Merkel jsem něco v tom smyslu, jak píšete, naznačil. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik