Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dovolím si dvě připomínky:

TV Prima, domnívám se, jakožto soukromá televize si může (v rámci platných zákonných ustanovení) být nevyvážená a tendeční jak chce. TV Noe byste asi nepředhazoval tendečnost, kdyby v reportáži o Turínském plátně vynechala argumenty svědčící pro to, že Turínské plátno je podvrh.

A za druhé, jestli jsem záznam ze schůze TV Prima dobře pochopila, tak řešili už proběhlou situaci a nešlo obsah reportáže, ale o respekt k rozhodnutí nadřízeného (vedoucího vysílání). Celkem chápu, že nelze připustit situaci, kdy rozhodnutí vedoucího vysílání bude zpochybňovat kdejaký hilfák, který usoudí, že tato reportáž nemá ve vysílání co dělat, nebo naopak právě tohle musí nutně ven - ty by toho televize moc neodvysílala.

1 0
možnosti

Ale to je omyl, že já bych chtěl TV Prima vyčítat nevyváženost. Jen jsem napsal, že zpravodajství může být buď vyvážené, nebo tendenční, a to bez jakýchkoli mých hodnotících znamének. Pokud bych něco chtěl hodnotit, pak bych řekl, že podle mého žádné vyvážené zpravodajství neexistuje. Vždy se totiž uplatňuje určitý výběr témat a faktů, která redakce uzná za vhodná ke zveřejnění. Zpravodajství pak znevěrohodňuje to, když pomíjí fakta a události, které jsou významné a důležité, jenom z hlediska toho, že se vedení redakce nehodí do krámu, jak jsem napsal. A určitě jsem se nepouštěl do analýzy oné porady v TV Prima. To mi ani formát textu, který jsem zvolil, neumožňuje. ;-):-)

0 0
možnosti
Foto

V zásadě nevidím důvod, proč by se soukromá televize musela snažit o vyváženost informací. Stejně jako informuje o mordech a dvouhlavých telatech, a ne o sázení stromků, tak může nabízet ve zpravodajství zprávy, které se líbí odpůrcům migrace a islámu. Jediným kritériem je, aby ty zprávy byly pravdivé. Proč vytýkat bulváru, že se chová jako bulvár, pokud nelže není to žádný problém.

1 0
možnosti

Přesně o tom píšu. Výběr témat je na tom médiu a může být buď vyvážený, nebo tendovat nějakým směrem.

0 0
možnosti

Čerpáte z "přežvýkaných" zdrojů. Na netu je možné dohledat původní záznam z porady redakce TV Prima a zjistit, jak to bylo opravdu. Takto se sám zařazujete do skupiny přebíračů zpráv ze zdroje ala "jedna paní povídala" nebo "napsal Břešťák v HlídacímPsu". Jinak též doporučuji k tomuto tématu dva články pana Neffa na Neviditelném psu; on zcela určitě není tupý a vždy si zdroje pro své psaní ověřuje velmi důkladně.

0 0
možnosti
Foto

"Jedna paní povídala", že její zdroj je lepší než jiný. Nebyla to paní Vavrochová? Byla to paní Vavrochová. :-)

0 0
možnosti

J21a86r86a 96R24a44n84k

31. 5. 2016 23:30

Nemel by byt hlavnim akterem zdejsi pan Kulhavy?

Sem priletelo od prosince 27.000 Syranu z taboru v Turecku a okolnich zemich, sedeli 3-4 roky v taborech, zili ve stanech, ale zadali na kanadskem konzulate, jehoz imigracni urednici si dali na cas kazdeho "zkontrolovat". Dalsich 25.000 ma priletet behem jednoho roku. Tim padem zde mame asi 3 miliony, nevim o nich, protoze jsou zde mezinarodni skoly plne nekolika tisici studentu a nektere divky jsou pochopitelne s satkem.....zvykli jsme si a diky tomu, ze je zeme kosmopolitni, je zde dost mezinarodnixch snatku, na barvu obliceje a tvar oci zde nikdo uz nehledi a koran nas nezajima, neznam nikoho, kdo by se snazil ho cist, aby mohl sirit nenavist.....to by tady neslo.

0 0
možnosti

No jo, ale Kanada je po Rusku druhou největší zemí na světě. Tam se nějaké tři miliony ztratí. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik