Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

psí hlava, srdce na pravém místě, dlouhé vedení, lež má krátké nohy, krokodýlí slzy, guláš v hlavě, žába v žaludku, sedět si na uších, zastřený zrak, velké oči, mravenci v nohách, těch námětů máte :-)

0 0
možnosti
JK

Námětů je pořád dost, akorát bych řekl, že to, co uvádíte vy, jsou úsloví a idiomy, kdežto zdravý rozum je filozofický princip, což je "malinký" rozdíl. ;-)

0 0
možnosti
PS

P23e27t20r 15S89k39á90c97e82l

24. 5. 2016 22:31

5.3.2002 založil pan Petr Hannig (http://hannig.blog.idnes.cz/ a http://www.petrhannig.cz/) Stranu zdravého rozumu.Proč by nemohl býti v politice zdravý rozum? Byl tam do roku 1938, než se podařilo našim tzv. "spojencům" nás hodit přes palubu. Potom jsme jim vyklidili světové trhy, podobně jako po roce 1990.

0 0
možnosti
JK

V politice za první republiky byl zdravý rozum, ale určitě ne všude. Docela jsem to období zkoumal. Když někdo založí Stranu zdravého rozumu, neznamená to ještě, že taková je. Zdravého rozumu se dovolává kdekdo. A kromě toho, když se zamyslíte nad tím, v jakém duchu je napsán můj text, bude vám jasné, proč jsem do něj napsal to o té politice.

0 0
možnosti
PS

P69e52t72r 18S45k21á97c46e98l

24. 5. 2016 22:28

<Osobně si myslím, že taková doba nikdy nebyla a svět se nenalézal ve stavu pořádku ani nikdy v minulosti.

Zdroj:http://jaroslavkvapil.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=523034>;

V tomto vyjímečně s autorem nesouhlasím. 300 let naši/vaši předkové na vesnicích žili v souladu s přírodou. Věděli totiž moc dobře, kdy a co zasít, kdy sklidit, kdy jít s kozičkou za kozlem, atp. Navíc znali i druhou řeč, kterou se mluvilo ve městech. Budovali kostely, kláštery, školy, hloubili studny. Potom zakládali spolky - hasiči, Sokol, Orel, apod. To nebyl svět v pořádku? Až rokem 1918 se dnešním našim tzv. "spojencům" podařilo říši rozbít na malé státečky, že? Proč asi? Jasně, aby se jim lépe ovládala Evropa. My se ale nyní počtvrté (roky 1938, 1968 a 1990) napálit nenecháme, v lidech našeho národa je touha po světě, kde je pořádek, život plný tvořivosti a veselí. Bude líp...R^

0 0
možnosti
JK

To vám možná z dnešního pohledu a zpětně připadá, že tehdy byl svět v pořádku. Můžete si být jistý, že si lidé tehdy nemysleli, že je svět v pořádku. A opět upozorňuji na to, že je můj text poměrně dost silně satirický, takže nemá smysl v něm hledat nějaká objektivní hodnocení a vážně míněné rozbory. Zkrátka to neberte tak vážně. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Hezká úvaha. Často uvozuji řeč frází, "to dá rozum" (se selským to ani nezkouším, byť jsem selského rodu) a poměrně často je mi vráceno: "čí rozum?" Už jsem o tom zde onehdy psal, myslím si, že každý normální člověk (a zase jsme tam, kde jsme byli, kdo že to je?) někde ve skrytu duše ví, co je dobré, a co ne, ale neřekne to hned (nebo to neřekne vůbec), aby si nezadal a tak mlží a zaštiťuje se ne svým zdravým rozumem, ale jakýmsi rozumem universálním.:-)

1 0
možnosti
JK

To je jasné, že každý ví, co je dobré a co zlé, a nemusí být ani normální, snad jedině kromě naprostých asociálů a lidí s poruchami, které se týkají právě rozlišování dobra a zla. ;-)

0 0
možnosti
AK

Pokud někdo rozumný není, nemá smysl ho nabádat, aby používal selský rozum. Nabádáním ho nezíská.

V tomto případě spíš ten nabádající ukazuje, že rozum chybí jemu.

A že se v politice dějí věci, nad nimiž i selský rozum zůstává stát je fakt a skoro každodenní realita...

3 0
možnosti
JK

Nabádáním nezíská rozum ani dítě, které jinak má šanci rozum získat. To se mu holt musí ukázat, jak na to.

1 0
možnosti
Foto

R^

,,Co je zdravý (selský) rozum?"Fakt nevím8-oAle nevyloučil bych, že je to ten, který nad jiným, tedy tímtéž, vítězí. Ač někdy nad takovými vítězstvími až zůstává rozum stát (Pyrrhos ?);-)

1 0
možnosti
Foto

P.S.: jestlivá i ten Pyrrhos drobítko nepodcenil i ten zdravej selskej rozum. I když, v daném čase mu možná taky nic moc jiného nezbývalo;-D

1 0
možnosti
MC

Selský rozum je dnes bohužel na straně chorých.Tato společnost je velmi chorá. Čím více je chorá tím více chorých rodí. Ti co by měli rodit nerodí a je jim odepřena pozornost médií. To co "sereme" do nemluvňat je zánik morálních hodnot, které končí smrtí intelektu i chorých.

0 0
možnosti
JK

Teď váhám, jaký smajlík mám použít - tak asi takhle: ;-D;-):-):-(:-/;-(. A je na okraj - ty, co by měly rodit, protože "ti" roditi nemohou. A pokud jde o smrt, tak tou to končí vždycky a za všech okolností.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik