Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co teď s tym, když zase bude jako za totáče?

Když si dáte tři týdny mediální půst, tak hned po něm s osvěženou prázdnou, respektive vyčištěnou hlavou spokojeně zjistíte, že svět sice malými krůčky ale neochvějně kráčí každý den o ždibec blíž k novému totáči.

Zachmuřil jsem se. To bylo nějakého zvonění klíči a stejně to zase spěje zpátky do prdele, přesněji řečeno k novému totáči. Jen ten totáč bude kavárensky a sluníčkově, evropsko-unijně zelený, což je sice po hnědém západním a rudém východním totáči značný pokrok, ale svět se na každý pád posunul zas o další kousek do hajzlu, jak poznamenal jeden pán ve slušivé čepičce vražené div ne přes oči a s bílým, hořce ironickým nápisem na černém tričku „??? ???? ???????“.

Avšak jedna paní nadějně povídala, že je to podle ní přehnané, protože ke skutečné totalitě máme i přes dílčí analogie hodně daleko. A ta paní je moudrá paní, jak můžete zjistit zde, zde a zde, a taky tam. Hned ale posmutněle dodala, že je ovšem znepokojivé, jak postupně slábnou argumenty, kterými lze oponovat tvrzení, že už je to zase jako za totáče. Tak, a co teď s tym? Za rudého totáče jsme zesměšňovali bolševicky nadšenou písničku „Na Ukrajině jasné slunko svítí, pionýr Vaska stromek zasadil…“ dodatkem – hanba mu, hajzlovi! Když ale teď bude všechno Ukrajina… Co si počneme?

Sotva jsem na to početí pomyslel, zastavila se u mě jedna babička s vnučkou, a ta babička mi vyprávěla, jak spolu s rodiči děvčátka před časem nevěřícně zírali na to, když je dívčina přesvědčovala, že „miminka nenosí v bříšku pouze maminky, ale že je tam mohou mít i pánové“. Prý jim to říkali ve škole. Opět mě napadlo: Tak, a co teď s tym? Zmocnila se mě hrůza. Vrací se snad doba, kdy budou muset rodiče uvádět dětem na pravou míru to, co se dozví ve škole? Prostě se zase bude mluvit jinak doma a jinak ve škole. Stejně jako když jsme byli malí. Tedy jako za totáče... 

Já už vlastně tu dvojí mluvu praktikuji nyní. Doma bych řekl – kurva štelung, ale teď, když jsem na veřejnosti, ulevím si pouze – verfluchte Arbeit čili zatracená práce. Co když mám ale jiný názor, blesklo mi hlavou, vyhodí mě za něj snad z rachoty, kam chodím zvesela a s vyhrnutými rukávy? Projel mnou opět děs. Ještě mi přijde předvolání na pracovní úřad. Co bych tam ale dělal? Vždyť nepracuji, ježto jsem v penzi. Dostavila se úleva, to mě ani nemohou vyhodit ani z práce. Trvala však jen krátce. Pominula, když mi došlo, že mně ta vládnoucí zpropadená pětikolka chce uškrábnout z mé zasloužené valorizace důchodu…

Onkel Andrej ale něco takového nedopustí. Za pomoci leopardů Aleny a Karla rozpoutá ve sněmovně hotové peklo a nad ním bude vrčet, vrčet a vrčet můra, oka na křídlech, na nichž nás přenese do flasteneckého ráje, bez všech těch muslimů a ukáček, nad kterým se nebude jako meč starého Damokla houpat zlověstný ušácký pařát. Andrej se nebude muset ani bát, že mu leopardi uvíznou ve zmrzlém blátě, protože teplota prudce stoupne, až se roztaví mříže Vrábelovy cely. A jaká bude pětikolka. S pláčem bude muset přiznat, že se jí polámalo ne jedno, ale všech pět kol, s čímž úměrně vzroste škoda, co nadělala.

Když se však teď rozhlížím kolem, vše je zatím při starém. Chystá se obrovská eskalace války, do které se zapojují idioti ze střední Evropy, starý Bidet ve Varšavě hledá správné letadlo a z amerických ambasád zlé jazyky ševelí, že se připravují teroristické útoky na území Ruska včetně Krymu. Prostě pěkná pohoda. Stále žijeme ve sféře obrovské redundance elektronického smogu, v němž jsou pokrytectví, lež a veškeré ideologické lži a manipulace umocněny bleskovým přenosem na stříbrných obrazovkách (které jsou ve skutečnosti černé) a miliardách mobilů systematicky usilujících o debilizaci osmi miliard světové populace. Maně si říkám, jestli to úsilí není zbytečné.

Vtom jedna paní zase povídala, že se dnes mladé snaží zfanatizovat ve jménu záchrany planety a umlčovat všechny „nesprávné“ názory ostrakizací jejich nositelů. A pán v pitvorné čepičce k tomu poznamenal, stejně jako v květnu, že soudruzi mají zájem na tom, aby konflikt vzhledem ke schválení zákona o půjčce a pronájmu trval co nejdéle, neboť zbraně je třeba prodávat...  Vyděšeně kmitám očima z té paní na toho pána a napadá mě, jestli oni v té škole neměli nakonec pravdu, když oné holčičce říkali, že miminka mohou mít v bříšku i pánové…

Chci se té paní a toho pána zeptat, jestli je porodila maminka nebo tatínek, ale pak si to rozmyslím a radši se nostalgicky zasním, jak bývalo za totáče. Všem těm hlasům, které tvrdí, že za totáče bylo hůř, odpovídám – líp bylo, líp. Pivo bylo za korunu sedmdesát, rohlík za třicet haléřů, kilo bůčku za dvacet kaček a nikdo nás nemlátil jako matka Marfušu po hubách jakýmsi Copem dvacet šest, aby nám do nich vtloukl univerzální definici zavádějících informací a dezinformací v oblasti klimatu. Stačilo otevřít Rudé právo, a tam byly všechny potřebné definice jako na talíři a člověk se po nich nemusel pídit u jedné paní a jednoho pána.

Autor: Jaroslav Kvapil | čtvrtek 23.2.2023 13:30 | karma článku: 20,48 | přečteno: 657x
  • Další články autora

Jaroslav Kvapil

Pravda o Červené Karkulce

Je hrozné, jak se dneska v zájmu genderové i jiné korektnosti upravují literární díla klasiků. A považte, že dokonce i pohádky. Ještěže na to upozornila jistá učitelka češtiny a dala tím směr našemu vědeckému bádání.

1.4.2023 v 12:48 | Karma: 17,40 | Přečteno: 635x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ježíš na krumpáči

Smrt čeká na všechny, ale v zařízeních, kde tráví své dny lidé na sklonku života, se připomíná naléhavěji než jinde. Následující příběh začíná v roce 1996 v Domově důchodců v Radkově Lhotě, kde je právě hodně živo.

26.3.2023 v 15:34 | Karma: 21,48 | Přečteno: 445x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Marie Kudeříková, zatvrzelá až k obdivuhodné statečnosti, popravená právě před 80 lety

Není dobré zlehčovat oběť kohokoli, kdo bojoval proti zlu. To se nám vždycky vymstí. Je ovšem tragicky absurdní, že nemálo z lidí, kteří proti jednomu zlu bojovali, posloužili v konečném důsledku třeba nevědomky jinému zlu.

26.3.2023 v 13:56 | Karma: 25,54 | Přečteno: 691x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Rok, kdy umřel vynálezce ostnatého drátu

(Povídka) Stojím před zchátralým nárožním činžákem, z kterého jsem odstartoval do života. Až po delším vyzvánění na kdovíkolikátý zvonek otvírá vchodové dveře starší muž a kupodivu přistoupí na mé přání se po domě rozhlédnout.

21.3.2023 v 14:06 | Karma: 9,81 | Přečteno: 371x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ruský voják v zákopech bojuje… za vás za všechny?

Rajchlova demonstrace na pražském Václavském náměstí se maskovala za název „proti bídě“ a sám svolavatel se nejspíš moc snažil, aby uřezal co nejvíc proruských, proputinovských rohů trčících z davu... Všechny ale neuhlídal.

17.3.2023 v 15:20 | Karma: 43,59 | Přečteno: 11579x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik