Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prezident prý chápe homosexuály. To jako fakt?

K tomu, co prezident Miloš Zeman prohlásil na adresu transgender lidí, že jsou mu z duše odporní, uvedu pouze – je to nechutné a nemravné, tím víc, když to veřejně řekne hlava státu. V textu se ale zaměřím na něco jiného.  

V pořadu CNN Prima News minulou neděli se prezident Zeman také vyjádřil ke sporu, který se rozhořel mezi lídry Evropské unie kvůli maďarskému kontroverznímu zákonu, jenž zakazuje mezi mladými lidmi do 18 let šíření materiálů zobrazujících homosexualitu nebo změnu pohlaví. Zeman k tomu sdělil: „Viktor Orbán říká, že není proti homosexuálům, ale že je proti manipulaci nejenom rodičů, ale i dětí v sexuální výchově. Já nevidím důvod, proč s ním nesouhlasit, a to proto, že mě úplně štvou ty sufražetky, to Me Too, ty Prague Pride.“

Povšimněme si, že český prezident souhlasí s Viktorem Orbánem, aniž by jakkoli vysvětlil, k jaké manipulaci rodičů a dětí v sexuální výchově dochází, ať už v Maďarsku, nebo u nás, či jinde, ale protože jeho osobně „štvou ty sufražetky, to Me Too, ty Prague Pride“. Je to svým způsobem upřímné vyjádření, ale zároveň tím prezident odhaluje, že nevytváří svá stanoviska na základě poznání a věcného posouzení problému, že ví nejspíš starou belu o tom, proč byl v Maďarsku takový zákon přijat, ale souhlasí s ním, protože souzní s jeho osobními averzemi a předsudky.

Pokud si podobným způsobem „formují“ své názory štamgasti v hospodě, nebo blogeři na blogu iDnes.cz, je to sice smutné, ale co už s tím naděláme. Jestliže však prezident předvádí, že se v tomto směru neliší od oněch štamgastů, ukazuje to na skutečnost, že devastace prezidentského úřadu u nás značně pokročila. Samozřejmě to zaplatíme všichni napřed ztrátou pověsti naší země, a pak i hmatatelněji.

Jiná věc je, že chování a vystupování prezidenta, i pokud jde o oblast vztahu společnosti k homosexuálům a jinak odlišným jedincům, mnohým nevadí. Ba naopak. Libují si, že je Miloš Zeman jakousi zárukou, že naše země zůstává „ostrůvkem normálnosti“ uprostřed euroatlantického a eurounijního multikulturního a genderově korektního šílenství. Problém je, že my nejsme ostrovem a s izolací od společenství zemí, jehož jsme součástí, daleko nedojdeme, leda tak do „náruče“ Ruska a místo multikulturní „ideologie“, proti které může každý bez obav kafrat, by nás čekaly putinovské pořádky, proti nimž je na pováženou vystupovat. Možná by to šlo ale napřed jen přes Orbánovu náruč.

Vraťme se ale k tématu. Miloš Zeman pro CNN Prima News tvrdil také, že dovede pochopit homosexuály… S největší pravděpodobností však nic takového nedokáže, tedy pokud sám není homosexuál nebo aspoň bisexuál. Například já coby heterosexuál nikdy nepochopím, jak může chlap spát s chlapem. Ono to ale není třeba chápat, jelikož mi po tom nic není. Dokážu ale pochopit, že homosexuálové chtějí mít rovná práva, chtějí, aby k nim společnost přistupovala bez předsudků, aby nebyli vystaveni dehonestaci, výsměchu, šikaně a ostrakizaci.

Ale tohle Miloš Zeman nejspíš nechápe, protože v onom rozhovoru uvedl, že když někdo demonstruje za to, že má jinou sexuální orientaci, tak se vyvyšuje nad ostatní. Jenže homosexuálové a další, kteří se souhrnně označují zkratkou LGBT, nedemonstrují ani tak svou sexuální orientaci, jako za to, co jsem uvedl v předchozím odstavci. Jestli jim jsou však festivaly, jako je třeba Prague Pride, ku prospěchu, je zase jiná věc, ale po tom mi nic není a je na LGBT, aby si to vyhodnotili.

Prezident Zeman také hovořil o tom, že je sexuální orientace velmi intimní záležitostí. Ale to tak docela není pravda. Sexuální život každého je jistě intimní záležitost, ale jen do té doby, než partneři veřejně deklarují, že spolu mají nebo chtějí mít sex a že svou sexuální náklonnost hodlají právně zakotvit. Jde tak tedy o to, co tím pojmem „intimní záležitost“ Miloš Zeman mínil? Jestli to, že věci okolo sexu se na veřejnosti nepřetřásají? Prosím, může to být jeho názor. Jako prezident by měl však vědět, že doba, kdy tato témata byla tabu, značně pokročila. To by tedy prezident vědět měl.

Autor: Jaroslav Kvapil | úterý 29.6.2021 15:03 | karma článku: 20,76 | přečteno: 779x
  • Další články autora

Jaroslav Kvapil

Pravda o Červené Karkulce

Je hrozné, jak se dneska v zájmu genderové i jiné korektnosti upravují literární díla klasiků. A považte, že dokonce i pohádky. Ještěže na to upozornila jistá učitelka češtiny a dala tím směr našemu vědeckému bádání.

1.4.2023 v 12:48 | Karma: 17,40 | Přečteno: 638x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ježíš na krumpáči

Smrt čeká na všechny, ale v zařízeních, kde tráví své dny lidé na sklonku života, se připomíná naléhavěji než jinde. Následující příběh začíná v roce 1996 v Domově důchodců v Radkově Lhotě, kde je právě hodně živo.

26.3.2023 v 15:34 | Karma: 21,48 | Přečteno: 446x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Marie Kudeříková, zatvrzelá až k obdivuhodné statečnosti, popravená právě před 80 lety

Není dobré zlehčovat oběť kohokoli, kdo bojoval proti zlu. To se nám vždycky vymstí. Je ovšem tragicky absurdní, že nemálo z lidí, kteří proti jednomu zlu bojovali, posloužili v konečném důsledku třeba nevědomky jinému zlu.

26.3.2023 v 13:56 | Karma: 25,54 | Přečteno: 695x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Rok, kdy umřel vynálezce ostnatého drátu

(Povídka) Stojím před zchátralým nárožním činžákem, z kterého jsem odstartoval do života. Až po delším vyzvánění na kdovíkolikátý zvonek otvírá vchodové dveře starší muž a kupodivu přistoupí na mé přání se po domě rozhlédnout.

21.3.2023 v 14:06 | Karma: 9,81 | Přečteno: 373x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ruský voják v zákopech bojuje… za vás za všechny?

Rajchlova demonstrace na pražském Václavském náměstí se maskovala za název „proti bídě“ a sám svolavatel se nejspíš moc snažil, aby uřezal co nejvíc proruských, proputinovských rohů trčících z davu... Všechny ale neuhlídal.

17.3.2023 v 15:20 | Karma: 43,59 | Přečteno: 11580x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:14

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Gaza jako Vietnam? Demokratům při sjezdu hrozí opakování nepokojů z roku 1968

18. května 2024  20:43

Studentské protesty proti americké podpoře Izraele rozvířily v USA debaty o tom, jak by mohlo...

Slabý Putin chce mou smrt. Pobočník Navalného po útocích kladivem promluvil

18. května 2024  20:21

Leonid Volkov, který býval pravou rukou ruského opozičního politika Alexeje Navalného, řekl britské...

V neděli očekávejme silné bouřky. Hrozí kroupy a také přívalové deště

18. května 2024  11:19,  aktualizováno  20:14

Přímý přenos Sobotní bouřky zasáhly Moravu a jihovýchod Čech, v neděli se předpokládá rozsah na celé Česko,...

  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik