Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žlutý pes, který nakonec zezelená

V nějakém rozhovoru řekl Jan Saudek, že koronakrize je uměle vyvolaná a že skutečné pozadí pandemie neznáme. Debata pod videem s rozhovorem pak byla jen o tomto výroku a kdosi tam napsal – „a ty hory mrtvých jsou fikce“?

„Hory mrtvých“ je expresivní vyjádření a plně zapadá do „konceptu“ vytvářet z covidové epidemie novodobou morovou ránu. Na jedné straně je tu nakažlivá nemoc, která působí nemocným utrpení a některé zabíjí, na straně druhé jsou tady jakási protipandemická opatření, která jasně ukazují, že covid je nová hračka mocných. Nešťastné výroky ministra zdravotnictví Arenbergera dokládají tento fakt názorně.

Zhoršující se či zlepšující se čísla – pozitivně testovaných či nakažených, hospitalizovaných, mrtvých, číslo R a kdovíjaká další jsou celosvětovým zaklínadlem, podle něhož se zvládá či nezvládá pandemie. Vždycky jde však především o interpretaci čísel, co znamenají a proč jsou právě taková. Stoupající čísla – přitvrzení opatření, klesající čísla – uvolnění opatření, a tak pořád dokola. Připadá mi to jako naprostá idiocie, které podléhá prakticky celý svět v domnění, že bez opatření by to bylo mnohem horší. Jak to někdo může vědět?

Horší to teprve bude, až začnou docházet prostředky. Jiná věc je, že dnes už se nemusí inflační peníze ani tisknout, nýbrž se pouze generují, takže existují jen virtuálně. To samozřejmě musí jednou rupnout, a pak se nebudeme stačit divit, Jen jde o to, kdy to bude.

Nyní jsme ovšem v zajetí otázek kolem očkování. Kolik lidí už dostalo vakcínu? Kterou vakcínou očkovat? Jestli k nám pustit naslepo ruský Sputnik V? Prezident Zeman je pro všemi deseti a tlačí na to jak divý. Ani se tomu není co divit, protože náš prezident je už dlouho slepý, ačkoli jiným slepcům připadá, že je prozíravý. Ale je tu také otázka, zda nejsou vakcíny škodlivé?

Dneska jsem si na toto téma přečetl (zde): „Lékový ústav zaznamenal už 39 případů úmrtí, která nastala po očkování proti covidu-19. Informace o nich odeslal k posouzení do evropské databáze nežádoucích účinků. Za poslední týden přibyly tři případy. K úternímu večeru ústav evidoval také 3091 podezření na nežádoucí účinky vakcín proti covidu-19, to je o 355 více než před týdnem.

A dále: Hlášení o úmrtích jsou podle SÚKL v ČR důkladně hodnocená a následně je posuzuje také výbor Evropské agentury pro léčivé prostředky (EMA), ve kterém má ČR své zástupce. Ústav upozorňuje, že stejně jako u ostatních hlášení, se i v těchto případech jedná pouze o podezření na vztah k očkování, časová souvislost rozhodně nemusí znamenat příčinnou souvislost.“

No jistě, příčinná souvislost není prokázaná. Zato, když nějaký laborant zašťárá někomu klacíkem v nose a následně se vzorek vyhodnotí jako koronavirově pozitivní, okamžitě se to interpretuje tak, že dotyčný je nakažený a tudíž nebezpečný. Jaký je ale rozdíl mezi zemřelým na covid a zemřelým na následky aplikace vakcíny proti covidu? V počtech? Z tohoto úhlu pohledu se ovšem nabízí argument, že těch, co zemřeli na covid, je pouze zlomek z celkového počtu úmrtí v daném období.

Že je to argument bezcitný vůči zemřelým a jejich blízkým? Stejně bezcitný jako v případě bagatelizace obětí očkování. Ale klid, před časem jsem si přečetl, že PES je už žlutý. On nakonec zezelená, a pak někdo někde prohlásí – je konec pandemie, zelený PES se obalí pupeny, a my se budeme radovat z nového rozkvětu. Jen tohle covidové šílenství spousta lidí šeredně odskáče. Samozřejmě to nebudou ti mocní a hochštapleři. Takže, až žlutý PES zezelená, bude vlastně všechno v pořádku, jak to vždycky bývalo.

Autor: Jaroslav Kvapil | pátek 16.4.2021 12:01 | karma článku: 22,35 | přečteno: 613x
  • Další články autora

Jaroslav Kvapil

Pravda o Červené Karkulce

Je hrozné, jak se dneska v zájmu genderové i jiné korektnosti upravují literární díla klasiků. A považte, že dokonce i pohádky. Ještěže na to upozornila jistá učitelka češtiny a dala tím směr našemu vědeckému bádání.

1.4.2023 v 12:48 | Karma: 17,40 | Přečteno: 635x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ježíš na krumpáči

Smrt čeká na všechny, ale v zařízeních, kde tráví své dny lidé na sklonku života, se připomíná naléhavěji než jinde. Následující příběh začíná v roce 1996 v Domově důchodců v Radkově Lhotě, kde je právě hodně živo.

26.3.2023 v 15:34 | Karma: 21,48 | Přečteno: 445x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Marie Kudeříková, zatvrzelá až k obdivuhodné statečnosti, popravená právě před 80 lety

Není dobré zlehčovat oběť kohokoli, kdo bojoval proti zlu. To se nám vždycky vymstí. Je ovšem tragicky absurdní, že nemálo z lidí, kteří proti jednomu zlu bojovali, posloužili v konečném důsledku třeba nevědomky jinému zlu.

26.3.2023 v 13:56 | Karma: 25,54 | Přečteno: 691x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Rok, kdy umřel vynálezce ostnatého drátu

(Povídka) Stojím před zchátralým nárožním činžákem, z kterého jsem odstartoval do života. Až po delším vyzvánění na kdovíkolikátý zvonek otvírá vchodové dveře starší muž a kupodivu přistoupí na mé přání se po domě rozhlédnout.

21.3.2023 v 14:06 | Karma: 9,81 | Přečteno: 371x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Kvapil

Ruský voják v zákopech bojuje… za vás za všechny?

Rajchlova demonstrace na pražském Václavském náměstí se maskovala za název „proti bídě“ a sám svolavatel se nejspíš moc snažil, aby uřezal co nejvíc proruských, proputinovských rohů trčících z davu... Všechny ale neuhlídal.

17.3.2023 v 15:20 | Karma: 43,59 | Přečteno: 11579x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik