Je to pravda, je to tak…

6. 03. 2018 13:30:27
Mělo smysl demonstrovat proti zvolení komunistického poslance Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), jak se stalo v pondělí 5. března večer po celém Česku?

Samozřejmě, že to mělo smysl. Zcela liché jsou názory, že už je třeba nakreslit tlustou čáru za téměř třicet let starou minulostí, že Ondráček dělal vlastně jen svou práci, že tehdy s komunistickým režimem „kolaboroval“ téměř každý, kdo nebyl pronásledovaný disident nebo přímo neseděl ve vězení. Ondráček možná byl v listopadu 1989 málo významnou figurkou. Podstatné je ale, že na svých tehdejších názorech trvá, ničeho nelituje a jako poslanec a šéf komise pro kontrolu GIBS má už dost významné postavení, a co je hlavní – Ondráček se stal symbolem skutečnosti, že u nás demokracie nyní dostává na frak.

Vítězství hnutí ANO Andreje Babiše v parlamentních volbách + vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách + Zemanův „bianko šek“ Babišovi na vládnutí + soudní potvrzení Babišovy spolupráce s StB + Babišovo paktování se s komunisty a fašizující SPD Tomia Okamury + čistky Babišovy vlády bez důvěry v různých institucích = „mlátička“ ze 17. listopadu 1989 na postu kontrolora generálních inspektorů bezpečnostních sborů. Zdeněk Ondráček je symbolem marasmu, do kterého se česká společnost dostává. O něj ale ani tak nejde. Daleko zásadnější se jeví, že něco takového, co by ještě před pár lety nebylo vůbec přestavitelné, umožňuje nynější totálně oportunistické (jak to nazval v Lidovkách Martin Zvěřina) vládnutí Andreje Babiše v duchu jezuitského „účel světí prostředky“.

Jedno z hesel, které v pondělí skandovali demonstranti na pražské Václavském náměstí, znělo: „Je to pravda, je to tak, vládne nám tu estébák“. Já si však vůbec nemyslím, že Babiš spolupracoval s StB proto, aby škodil lidem a podporoval normalizační režim u nás, nýbrž kvůli tomu, aby prospěl sám sobě. Tehdy bylo účelné podepsat spolupráci s StB, tak ji podepsal. Tímto stylem pokračoval stále dál, až se stal premiérem. On by vládu sestavil nejradši s ODS, když to ale nejde, spojí se klidně s Okamurou a s KSČM. Když komunisti za to chtějí Ondráčka za šéfa sněmovních kontrolorů GIBS, tak ho instaluje, když se tento krok ukazuje jako chybný, protože vyvolává mohutné protestní demonstrace, tak hodlá zařídit jeho odvolání... Koneckonců i Babišova podpora Zemanovi při volbě prezidenta měla jediný smysl – Zeman dosáhne vítězství, což uspokojí jeho samolibost, Babišovi dá zmíněný bianko šek a dál mu nebude překážet (na to současný i budoucí prezident už ani nemá).

Zemanovi a Babišovi stoupenci a početní naivní lidičkové volili tyto dva muže, neboť jsou propagandou k smrti vyděšeni muslimskými migranty stejně jako multikulturní, „korektní“ a socializující Evropskou unií, a domnívají se, že Babišovo hnutí ANO a Zeman na Hradě mohou zajistit nějakou spásu proti vítačům, sluníčkářům a pražské kavárně, kteří sem podle mínění těchto lidí chtějí muslimy dostat a podporují současné vůdčí síly v EU. V jistém smyslu se tomu nelze divit. Migrační krize znamená vážný problém, bruselská byrokracie navíc nemá žádný plán, jak ji řešit, a „staré“ západní země EU se k východní Evropě chovají arogantně, naprosto nemají představu o životě v zemích V4 a v duchu hesla – „my vám dáváme prachy, tak držte hubu a poslouchejte“ – nás mentorují a snaží se nám diktovat.

Je ovšem absurdní představa, že můžeme s Unií vyjednávat o její rekonstrukci a o své pozici za situace, kdy máme premiérem soudně potvrzeného spolupracovníka StB a bezskrupulózního Andreje Babiše, který navíc čelí trestnímu stíhání a kdy funkci prezidenta zastává starý, nemocný ješitný muž. Připočteme-li k tomu, že se k podílu na moci derou nereformovaní komunisté bolševického ražení a také Okamurova SPD se svým stupidním nápadem bez dalšího vystoupit z EU, máme žalostnou politickou situaci České republiky jako na dlani.

Všichni tito uvedení argumentují tím, že byli demokraticky zvoleni a vůbec se ohánějí demokracií. Je však zcela tristní, když národ školí o demokracii bolševici a vytýkají mu, že většinově „kolaboroval“ s režimem, který oni sami drželi násilím u moci. Nic jiného než proti tomu všemu protestovat a demonstrovat nyní asi není možné. Napřed jsem se divil, že na včerejší demonstraci na Václaváku nezazněly žádné projevy. Pak mi ale došlo, že je to logické. Nemá cenu teď diskutovat, zbývá jen apelovat na premiéra Babiše, aby odešel z politické scény a na to, aby z politiky rovněž zmizela komunistická strana, zákonem označená za zločinnou.

Autor: Jaroslav Kvapil | úterý 6.3.2018 13:30 | karma článku: 23.17 | přečteno: 881x

Další články blogera

Jaroslav Kvapil

Pravda o Červené Karkulce

Je hrozné, jak se dneska v zájmu genderové i jiné korektnosti upravují literární díla klasiků. A považte, že dokonce i pohádky. Ještěže na to upozornila jistá učitelka češtiny a dala tím směr našemu vědeckému bádání.

1.4.2023 v 12:48 | Karma článku: 17.40 | Přečteno: 633 | Diskuse

Jaroslav Kvapil

Ježíš na krumpáči

Smrt čeká na všechny, ale v zařízeních, kde tráví své dny lidé na sklonku života, se připomíná naléhavěji než jinde. Následující příběh začíná v roce 1996 v Domově důchodců v Radkově Lhotě, kde je právě hodně živo.

26.3.2023 v 15:34 | Karma článku: 21.29 | Přečteno: 444 | Diskuse

Jaroslav Kvapil

Marie Kudeříková, zatvrzelá až k obdivuhodné statečnosti, popravená právě před 80 lety

Není dobré zlehčovat oběť kohokoli, kdo bojoval proti zlu. To se nám vždycky vymstí. Je ovšem tragicky absurdní, že nemálo z lidí, kteří proti jednomu zlu bojovali, posloužili v konečném důsledku třeba nevědomky jinému zlu.

26.3.2023 v 13:56 | Karma článku: 25.54 | Přečteno: 689 | Diskuse

Jaroslav Kvapil

Rok, kdy umřel vynálezce ostnatého drátu

(Povídka) Stojím před zchátralým nárožním činžákem, z kterého jsem odstartoval do života. Až po delším vyzvánění na kdovíkolikátý zvonek otvírá vchodové dveře starší muž a kupodivu přistoupí na mé přání se po domě rozhlédnout.

21.3.2023 v 14:06 | Karma článku: 9.39 | Přečteno: 370 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 22.70 | Přečteno: 347 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 43 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.14 | Přečteno: 291 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 510 | Diskuse
Počet článků 646 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 993

Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...